Wysłany: Pią Mar 28, 2008 21:48 [R all] Nasadka do nakrętek antyzłodziejskich na koła
Witam
Poszukuje posiadacza nasadki sluzacej do odkrecania nakretek zabezpieczajacych aluzy przed kradzieza, posiadam (tak mi sie wydaje) orginalny patent Roverkowy, czyli nasadka jest okragla w srodku i ma dwa przeciwlegle wypusty.
Moja sie zniszczyla a tak sie skada ze chcialbym odkrecic kola. Gdzie szukac pomocy??
Zwracam sie z prosba do forumowiczow i klubowiczow z Bydgoszczy, gdzie mieszkam, o uzyczenie na chwile takowe nasadki, co bym mogl zamienic nakretki na standardowe.
Jesli ktos moze mnie poratowac wysylkowo, albo wie gdzie to tanio nabyc lub dysponuje inna rada tez bede wdzieczny
pozdrawiam
Paff
_________________ 820ti Coupe raw power
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 21:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dospawać kawał druta do nakrętki i odkręcić. Nasadka od innej nakrętki nie będzie pasowała. Z zabezpieczających polecam nakrętki hbm ok 60 zł komplet do roverka lub hondy, wykonane znacznie solidniej niż oryginały (po samej wadze można to zauważyć ) Mnie tą nasadkę rozwalił oponiarz odkręcając kółka pneumatykiem.
własnie kupiłem takie zabezpieczające i only ręczne do/od kręcanie, bo pneumatyk to nie ma za grosz czucia . Oponiarze to zazwyczaj mają głęboko gdzieś nakrętki/felgi/koła. Znajmomemu tak 2 alufelgi porysowali i jeszcze byli zdziwieni, że się wkurzył.
Do mnie bezczelnie powiedzial, że "moje felgi to moglem mu o tym powiedziec ze sie pneumatykiem zabezpieczenia nie odkręca. Skąd mial to wiedzieć jak mu instrukcji nie dałem" Chociaż jak się znaliśmy to opony u niego dobre kupiłem
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 21:12
miałem taki sam problem w R45 brak klucza do tych śrub, tylko u mnie te rowki w nakrętce były blisko siebie (ale to nieistotne).
Pokonałem to w ten sposób że kupiłem nasadkę nr 21 taką masywniejszą i w te rowki osadziłem na plastelinie żeby nie wypadły dwa 1 centymetrowe kawałki drutu chyba fi 6 i na to nabiłem nasadkę. Wszystkie śrubki zabezpieczające puściły . Życzę powodzenia.
A wystarczyłaby nasadka 16kątna calowa Rozmiaru nie pamiętam ale wszystkie nią odkręciłem.
Sprawa druga klucz od innego auta by CI nie pomógł. Każde zabezpieczenie ma rowki nacinane pod innym kątem. Znaleźć drugie takie same jak Twoje to jak 6ka w totka
Tomi_114, - przymierzalem sie do wielokatnej 18mm ale byla za ciasna i do 19mm ta byla za luzna.....walczylem i poleglem ale sprobuje jeszcze z 19mm i cos wsadze w te rowki
Tomi_114, - przymierzalem sie do wielokatnej 18mm ale byla za ciasna i do 19mm ta byla za luzna.....walczylem i poleglem ale sprobuje jeszcze z 19mm i cos wsadze w te rowki
Bo to calówka jak sie nie myle 11/16 ale sprawdzę jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum