Witam, posiadam od niedawna Roverka 400 2.0 TDI. Chciałbym wiedzieć jaką moc ma ten silniczek, z dowodu wynika ze ma 63kW, silnik ma turbinke i IC pokrywa ma 3 śruby mocujące.
Z góry dzieki za pomoc
Edit: w załączniku fotka silnika
Ostatnio zmieniony przez andy.lbn Wto Kwi 01, 2008 16:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 16:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 17:01
A według mnie skoro jest intercooler to 105. Sprawdź sobie VIN na stronie klubowej i zobacz co wyjdzie, zawsze jest możliwość, że ktoś podmienił silnik a w dowodzie zmian nie odnotowano. Ale stawiam na błąd pani w okienku i przypisanie modelu D zamiast Di.
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 18:03 ]
Po zdjęciach widać, żę masz na 100% silnik 105KM.
Model MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS
Aspiration Turbosilnik turbodoładowany
Class (Trim) Class 3klasa wyposażenia
Drive LHDkierownica po lewej stronie
Engine CC 2000 ccpojemność silnika 2000 cc
Engine cylinders 4 Cylinder4-cylindrowy rzędowy
Engine Fuel System Tcie
Fuel Type Dieselolej napędowy
Performance High performancesilnik o podwyższonej wydajności
Series Engine L Series
Transmission Manualmanualna skrzynia biegów
Transmission No. of Speeds 5 Speedpięć biegów
Valves per engine 8Vsilnik 8-zaworowy
Model Year 1998rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 17:06
Chociaż... pompa jest sterowana komputerem czyli wszystko się zgadza, ale ten intercooler jakiś taki chyba inny niż powinien być, może zmieniony lub dołożony?
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 18:09 ]
andy.lbn napisał/a:
Performance High performancesilnik o podwyższonej wydajności
Masz 105 KM. Co do tego intercoolera to nie wiem, może mi się tylko zdaje coś
Wielkie dzięki kolego czyli pani w okienku sie machnęła, być może ze sprzedawca podczas pierwszej rejestracji z komisu źle podał, a co do IC to nie mam pojęcia co sie z nim działo
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 17:14
andy.lbn napisał/a:
Wielkie dzięki kolego czyli pani w okienku sie machnęła, być może ze sprzedawca podczas pierwszej rejestracji z komisu źle podał, a co do IC to nie mam pojęcia co sie z nim działo
Pani w okienku otwarła sobie dane 400ki diesla i nie zauważyła, że są dwie wersje, albo nawet nie miała takich danych. Czasem się zdarza, że w przypadku roverków panie w okienkach się kłócą, że takich modeli jak podaje właściciel nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum