Zakupilem sobie radyjko JVC 4x50W - domyslam sie ze seryjne glosniki nie sa high-endowe, a ja chcialbym miec mozliwie jak najlepsze brzmienie...
Pytanka:
- jakiej srednicy sa glosniki z przodu w drzwaich ? (R45)
- jakie glosniki proponujecie zainstalowac : Infinity, jbl ...; z tulu juz zainstalowalem jbl
_________________ Pozdrawiam
Tomek
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co do JBL to jeszcze ujdzie w niższej klasie - oferuje np fajne 13tki o znacznie powiększonej membranie w stosunku do konkurencji - montowałem je w tirze i bmw serii 3 i nadrabiały znacznie swoją skutecznością. suby tej firmy też nie są złe za te pieniądze. DLS i JL to produkty niestety dość drogie - w sumie tylko dla maniaków i znawców więc kto jest w temacie ten wie a ten kto "staruje z CA" bierze to co modne i co mieści się w jego "jeszcze zdrowym rozsądku"
szkoda Kolego, że wydałeś pieniądze na głośniki do tyłu - lepiej było tą kasę dołożyć do porządnego przodu. jeżeli chodzi o radio to zapewne żadnych filtrów (low, high pass) nie posiada więc także lipka. ale głowa do góry - jeżeli nie chcesz się wciągać w CA to kup jakieś głośniczki i się nimi ciesz - im więcej będziesz wiedział tym większe będą wymagania i tym mniej radości. pozdro.
Ja powiem tak, że fajny sprzecik można wychaczyć za nie duze pieniadze...
Np ja suba jl audio 12w3d-2 kupilem za 350zl fakt ze skrzynke musialem zrobić sobie sam ale przynajmniej porządnie ją wyliczylem Jakbym chcial kupic ten glosnik nowy to tylko na zamuwienie w essa za 1299zl
Radyjko nakamichi cd-45z wychaczylem na allegro za 350zl niestety potrzebowalem kaski i sprzedalem za 500zl . Fakt, że mówie o używanym sprzecie, ale np wzmaki alpine w granicach 100-200zl na przod oferuja conajmniej dobra jakosc i bija na glowe sprzed z Media Markt do 500zl taka prawda.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
to prawda. allegro jeżeli chodzi o ceny nic nie przebije ale niestety nie wszystko się tam dostanie. ja akurat pisałem o nowym sprzęcie ale z używanym jest dokładnie tak jak pisałeś - wystarczy zorientować się w temacie i można zaoszczędzić kilka tysiaków na systemie.
Panowie - czy tak trudno odpowiedziec na proste pytanie ?
- jaki rozmiar maja glosniki z przodu i co polecacie zeby gralo jak najlepiej ?
fakt - moze pospieszylem sie z tymi glosniczkami do tylu (ale spalil mi sie jeden standartowy i chcialem kupic jakies lepsze) ale jezeli chodzi o przod to bez problemu moge zainwestowac w cos lepszego
Radyjko mam z gornej polki odtw.DVD (z wbudowanymi filtrami)
heh, jeżeli ma dobrze grać to tak czy siak i tak powinieneś założyć 16tki. gorąco polecam Vify. za około 900zł (ok 500zł tweetery i 400 woofery) z zabudową tweeterów się trochę pomęczysz ale efekt powalający wszelkie focale, dls'y itp za tą kasę się chowają. skontaktuj się z jakimś punktem należącym do PROA. symboli niestety nie pamiętam. jak chcesz też dobrego suba to zapytaj o PEERLESS'a (jakoś tak się pisze) (cena ok 500-800 zł). będziesz miał juz sprzęt na bardzo wysokim poziomie - kumplom marką nie zaszpanujesz bo nikt zapewne nie będzie wiedział o czym mówisz ale radość murowana. wszystkie te sprzęty słyszałem (oprócz suba miałem ponad rok w swoim aucie) - grają genialnie. tyle, że przy takim systemie przednim aż się prosi o aktywny podział i korekcję czasu.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 74 Skąd: Warmia i Mazury
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:52
model to 165 A1.
Narazie gra to bez żadnego wzmaka bo kupując te głośniki powiedziano mi, że te radio co mam da rade ale nie daję. A druga sprawa, że nie wymieniłem kabli a fabryczne są do dupy i przez to też dużo tracę. Ale mimo wszystko głośniczki grają czystą a i bas też całkiem przyjemny.
jeżeli chodzi o radio to zapewne żadnych filtrów (low, high pass) nie posiada więc także lipka
podał tylko marke radia a Ty od razu twierdzisz że ma najgorsze radio na rynku.......
i w kilku innych postach tez najlepiej wiesz co inni użytkownicy kupuja:) niezle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum