Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 19:19 [R45] Nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
POMOCY!!! czasami nie mogę przekręcić kluczyka aby uruchomić silnik. co to może być? czasami chwilkę poczekam i jest ok. ale czasami muszę się sporo namęczyć. proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 16:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 19:30
Proszę przeczytać zasady kącika i poprawić temat.
Myślę, że nie masz na myśli problemów z przekręceniem stacyjki przy zablokowanej kierownicy. Może są jakieś problemy z wkładką stacyjki, nie mam innego pomysłu. Czy sprawdzałeś jak sprawa wygląda przy innym kluczyku?
Myślę, że nie masz na myśli problemów z przekręceniem stacyjki przy zablokowanej kierownicy.
ja myśle że na zablokowanej kierownicy próbuje przekrecić kluczyk (jak uczyłem sie na prawko też nie wiedziałem ze trzeba lekko przekręcić kierownice najpierw)
Panowie mam prawo jazdy 13 lat. na pewno nie jest to problem z zablokowaną kierownicą. jest to raczej związane z jakimś zabezpieczeniem. immobilaizer lub coś w tym rodzaju
W moim R400 (pomijając blokowanie kierownicy) trzeba lekko wcisnąć kluczyk do stacyjki (po całkowitym włożeniu) i dopiero wtedy da się przekręcić. Inaczej ukręcić można, a kluczyk się nie przekręci.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:44
Hmm mi się coś takiego zdarzyło 1 raz wczoraj. Szarpałam się z 5 min. Wstyd się przyznać, ale pomogło jak zamknęłam i otworzyłam znowu drzwi z pilota. Może przypadek, bo ja nie widzę żadnego związku między jednym a drugim.
W chevrolecie lumina nie można było przekręcić do końca i wyjąć kluczyka jeśli nie ustawiło się przedtem dźwigni zmiany biegów w pozycji "P". jarekkuchnio, czy Twój R45 to przypadkiem nie automat?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:06
Wróciłam do tematu, bo okazało się, ze moja teoria z otwieraniem i zamykaniem drzwi nie jest taka do końca blondynkowa. Znowu dzisiaj coś mi się nie chciał kluczyk przekręcić więc zaczęłam od starego sprawdzonego sposobu czyli zamknięcia i otwarcia, i co.... kluczyk przekręcił się od razu. Dalej nie rozumiem dlaczego, ale tak jakoś to działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum