Wysłany: Wto Maj 06, 2008 18:09 [R600] Klimatyzacja problem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
witam mam taki problem. chce wymienic chłodnice klimatyzacji, tylko że nie mam starej na porównanie czty ktoś mógłby zrobić zdjęcie takowej, ponieważ kupiłem jedną ale jest zła. numer na nissens 94362. mój silnik to f18a3 rok 98.wydaje mi sie że ta chłodnica którą kupiłem jest za niska a poza tym nie pasuja bolce te z przodu(nie chca wejść w otwory w samochodzie). dół pasuje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 23:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 18:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 23:03
dziwne że Nissens nie pasował bo to renomowana firma, chłodnicę wody kupiłem Nissensa i to jest kopia oryginału. Jeśli masz już klimę otwartą to warto wymienić też osuszacz, koszt <100zł, i może też wymontować parownik (za schowkiem?) żeby dokładnie wyczyścić, albo wogóle nowy zamontować i mieć spokój z 'przykrym' zapachem pewnie na ładnych pare latek.
właśnie taką chłodnicę kupiłem i powiem że nie pasują śruby w górnych rogach. są 2 cm wyżej niż otwory w karoserii. nie wiem czy wiercić nowe czy szukać innej. czy któryś z posiadaczy 618 z 98 roku może zmierzyć swoją chłodnicę i podać wymiary. chodzi głównie o te mocowania na górze. na jakiej wysokościi są od dołu i jaka jest odległość między nimi. zgóry dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum