Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 20:42 [R400] Pasy bezpieczeństwa
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Problem mam nietypowy.
chodzi mi o pasy bezpieczeństwa z tyłu w moim roverze. mam go od niedawna i nie ma w nim cześci do której wpinany jest pas bezpieczeństwa(nie wiem jak to nazwać) z lewej strony z tyłu. Dodatkowo zauważyłem ze pasa bocznego nie mozna wpiąć do srodkowego ... (to co sie do tego wpina), bo srodkowy pas jest zakończony takim rowkiem (to co wpinamy ), ponadto przednie i tylne pasy róznią sie wielkością tego otworka w metalowej końcówce pasa. Przód wpina sie do tyłu bez problemu, odwrotnie natomiast nie mam jak sprawdzić bo za którki jest pas. mam wiec pytanie:
- czy to tylko ja tak mam moze wy macie wszystkie takie same pasy?
- chce dokupić to co brakuje od jakiegoś rozbitego i chce wiedzieć czy bedzie pasował od 200 i od 600.
sory ze tak namieszałem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 16:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 20:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 20:46
Podnieś tylne siedzisko pewnie jest pod spodem
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 21:22
String napisał/a:
to jeszcze kliknij u przemo285 magiczny przycisk "pomógł" i temat do zamknięcia
znaczy źle sie zrozumieliśmy, sprawdziłem ale nie było tam więc problem nie został rozwiązany i nie moge wcisnąć "pomógł" niestety.
czekam nadal na informacje od forumowiczow.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 21:27
Może te kiepskie zdjęcia Ci pomogą - jedyne jakie znalazłem tylniej kanapy w moim R.
Jak widzisz na drugim zdjęciu leży środkowy pas, który wyciągnąłem własnie spod kanapy, bo wczesniej nie był widoczny.
POzostałe pasy - jak widać są widoczne i działają.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 22:05
String napisał/a:
Może te kiepskie zdjęcia Ci pomogą - jedyne jakie znalazłem tylniej kanapy w moim R.
Jak widzisz na drugim zdjęciu leży środkowy pas, który wyciągnąłem własnie spod kanapy, bo wczesniej nie był widoczny.
POzostałe pasy - jak widać są widoczne i działają.
własnie potrzebuje tej części sprytnie umieszczonej w tylnej kanapie i zastanawiam sie czy bedzie pasować od R200 i 600??
a tą reszte to pytałem tylko z ciekawości bo sądziłem ze wszystkie zapięcia bedą takie same.
to, że prawy pas nie pasuje do zapięcia od środkowego to normalne, i moim zdaniem całkiem słuszne
jeśli chodzi o zapięcie pasa, to poszukaj jeszcze pod tapicerką, jeśli nie będzie go tam, to powinieneś zauwazyć nie zaślepiony otwór na śrubę chyba M14, gwintowany w miejscu gdzie powinno być przyczepione zapięcie.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 20:18
sTERYD napisał/a:
to, że prawy pas nie pasuje do zapięcia od środkowego to normalne, i moim zdaniem całkiem słuszne
jeśli chodzi o zapięcie pasa, to poszukaj jeszcze pod tapicerką, jeśli nie będzie go tam, to powinieneś zauwazyć nie zaślepiony otwór na śrubę chyba M14, gwintowany w miejscu gdzie powinno być przyczepione zapięcie.
a powiedz mi czy on jest przykręcony do tej samej śruby co pas środkowy?? bo tak mi sie wydaje, pas środkowy jest ale nie ma zapięcia - sądze ze w tą samą śrubą są mocowane
faktycznie, z tego co widzę w rave zapięcie prawego pasa jest mocowane razem, ze środkowym...
jeszcze sprawdzę u siebie, ale to nie wcześniej niż jutro wieczorem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 11:46
sTERYD napisał/a:
faktycznie, z tego co widzę w rave zapięcie prawego pasa jest mocowane razem, ze środkowym...
jeszcze sprawdzę u siebie, ale to nie wcześniej niż jutro wieczorem
zgadza się, tylko mi chodzi o zapięcie pasa LEWEGO i pas środkowy. one są razem przykręcone? bo chyba kupie oba te elementy, ponieważ środkowy pas strasznie brudny jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum