Wiem o tym. Nie mialem na mysli, ze wjechal w te smieci, tylko ze leza mu na masce. A to tez moze kwalifikowac ja potem do robienia ew. lakierki tylko...
Wiem o tym. Nie mialem na mysli, ze wjechal w te smieci, tylko ze leza mu na masce. A to tez moze kwalifikowac ja potem do robienia ew. lakierki tylko...
no w zależności od tego co mu zgnije - szalenie prawdopodobne.
w tym Neapolu to ZTCP to co roku to samo Bardzo "mądrze" jak na turystyczne miasto (i kraj). Najbardziej mnie rozwala że nawet w tak kryzysowej sytuacji nikt nie zadaje sobie "trudu" co by chociaż te kartonowe pudła zgnieść przed wyrzuceniem - różnica w objętości olbrzymia, fatyga żadna
No i oczywiście dla barbarzyńców co przysypali R-a
Bo to Włochy...
Przecież gdyby nie przemysłowa, mocno "niemiecka" w podejściu do życia Północ, to Włosi na południu nadal łowili by ryby z łodzi-dłubanek i wspominali czasy świetności Rzymu i Kartaginy.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
w tym Neapolu to ZTCP to co roku to samo Bardzo "mądrze" jak na turystyczne miasto (i kraj). Najbardziej mnie rozwala że nawet w tak kryzysowej sytuacji nikt nie zadaje sobie "trudu" co by chociaż te kartonowe pudła zgnieść przed wyrzuceniem
To niestety nie takie proste...:/ W Neapolu śmieciami rządzi mafia - więc tam firmy kontrolowane przez mafię "wygrywają" przetargi na wywóz śmieci z miasta. Odbierają je więc spod domów i bloków...jednak wywózka z miasta jest zbyt droga, więc kilkaset metrów dalej śmieciarkę opróżniają, i jadą dalej po kolejne śmieci...:/ To tak w przybliżeniu oczywiście;) I nikt im nic nie może zrobić:/ Miasto próbując z tym walczyć, nie ma za bardzo jak bo wysypiska śmieci wokół miasta od dawna są przepełnione, lata temu na problem ten uwagi nie zwracano, spalarni śmieci nie budowano, w segregację śmieci nie inwestowano...i taki jest dzisiaj skutek:|
Znajoma na północy Włoch np, ma takie restrykcje w segregacji śmieci...szkoda gadać;)
Wyobraźcie sobie, że żeby w pełni zgodnie z zaleceniami segregacji śmieci - powinna mieć w domu 9 (słownie: DZIEWIĘĆ) różnych śmietników...
R'ka naturalnie szkoda...:(
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nieeee... To tylko Włochy - kraj, który ma chyba 8 różnych formacji policyjnych i największą mafię w UE...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Polizia Postale - policja pocztowa
Polizia Stradale - policja patrolująca autostrady
Polizia Ferroviaria - policja kolejowa
Guardia di Finanza - policja gospodarcza
Nucleo Operativo Centrale di Sicurezza - oddziały antyterrorystyczne
Virgili Urbani - policja miejska
Carabinieri
A co do Roverka to może oni go tez na śmieci wyrzucili...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zapomniałeś o:
- Polizia di Stato - policja państwowa (głównie sprawy kryminalne)
- Corpo Forestale dello Stato - policja leśna (ekologiczna)
Ja nie liczyłem oddziałów AT.
Ale to sa kompletnie oddzielne formacje??
Nie przypadkiem tak jak u nas masz wydzialy (dorgówka, dochodzeniówka itp) tylko sie to inaczej we Włoszech nazywa?
Nie... Mają różne mundury, radiowozy, nr alarmowe i strony internetowe, a nawet podlegają innym ministerstwom.
Mistrzostwem są Carabinieri, którzy są naszą Żandarmerią Wojskową, ale z racji korupcji w Policji mają wszelkie uprawnienia policyjne, a są skoszarowani i de facto są żołnierzami.
Przez zdublowanie kompetencji bardzo często we Włoszech zdarzają się strzelaniny między Carabinieri, a Polizia di Stato, bo jedni np. udają dilerów, a drudzy hurtowników narkotyków - typowo włoski bajzel.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum