_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ha! Ja to mam farta;)
Wyjezdzajac ze spotu - dojezdzajac do ulicy Powstancow Slaskich - zobaczylem, ze zaraz sie skonczy zielone swiatlo w prawo, wiec przycisnalem i skrecajac dosc agresywnie pokonalem zakret lekkim slizgiem Patrze! No ja pier... stoja panowie w radiowozie, na kogutach i kogos trzymaja. Zwolnilem do 30 I na pewniaka jade
Pan policjant wyszedl na srodek pasa i czeka, az dojade do niego.
Otworzylem okno i grzecznie pytam czego?
Dostalem rozkaz zjazdu na wysepke i oczekiwania w pojezdzie
Skonczyl z tamtym czlowiekiem, podszedl do mnie i mowi:
- Kontrola drogowa, prosze przygotowac dokumenty i zapraszam do mnie.
- Prosze bardzo, juz przygotowalem ide!
- Panie kierowco, niech mi pan powie jak sie skreca w prawo ?
- Tak samo jak w lewo tylko, ze z prawym kierunkiem
Spojrzenie z politowaniem
- Jaka predkosc Pan mial w tym zakrecie?
- Hmm... bezpieczna, ale wie pan tu sprzegla nie ma, moze wszedl na obroty i pan to uslyszal i... (takie moje debilne tlumaczenia, przeciez wiem co zrobilem )
- Niech mi pan tu ciemnoty nie wciska... widzialem jak pan z tego zakrety wyszedl. Ja wiem ze panu predkosc zaczyna sie od 100 km/h ale naprawde... wolniej!
- Gdzie tam panie od 100... sprzegla nie ma, mocy nie ma, to taki wie pan... dupowoz
- Dobra. Niech Pan jedzie, tylko wolniej!
- Postaram sie
- O! Bardzo mi sie ta odpwoeidz podoba... przynajmniej sie Pan postara
No i tak sie udalo, ze bez niczego odjechalem... chociaz dobrze wiem, ze bylo za szybko i gdybym dostal mandata to by mi sie nalezlo i pretensji do nikogo nie mial
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
jak to powiedział pan policjant: przynajmniej się starasz
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
chociaz dobrze wiem, ze bylo za szybko i gdybym dostal mandata to by mi sie nalezlo i pretensji do nikogo nie mial
No ja też za sam mandat nie mam, tylko za sposób działania SM.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum