Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Własnie mechanik przekazał mi niewesołą wiadomość. Pompa wspomagania cieknie i jest do wymiany. Powiedział, ze nówka, to koszt 1500zł, regeneracja 800zł. Używki widze na allegro za 100-250zł. Niestety nie ma nigdzi do mojego modelu silnika. Nawet Tomateam nie ma.
Nigdzie zatem nie mogę znależć ani używki, ani nówki.
Czy może żle szukam. Czy taka pompa powinna pasować od innego modelu? Może 1.6... albo może od Hondy Civic. Pomocy...
[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 13:39 ]
po kilku telefonach używka się znalazła... Tak czy inaczej sytuacja nie przedstawia sie najlepiej... kilka dni na pieszo.. .dobrze, że pogoda dopisuje.
[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 13:42 ]
a skoro jestem coraz bliżej zakupu części, to czy trudna jest wymiana pompy wspomagania? Czy pocz ątkujący (bardzo) mechanik by sobie poradził? Czy niezbędne jest odpowietrzanie i takie tam?
Dokładnie pasuje tylko od Rovera Ja nie uznaje zakupu używek, nigdy nie wiadomo kiedy znów zacznie Ci cieknąć ? może po 100 km, może po 1000 km ... Lepiej zregenerować starą i jeździć ze świadomością tego, że mam dobrze zrobione
Regeneracją pomp zajmuje się wiele firm wysyłkowo, za dużo mniejsze kwoty.
No tak, ale dla mnie w tej chwili regeneracja to i tak zbyt duży wydatek. Zatem zaczynam szukać od pojemności 1.4 i 1.6. Czy ma to znaczenie, jeśli pompa bedzie od anglika? Nieopodal Szczecina jest kilka szrotów z wieloma roverkami, ale tylko anglikami, czy pompa od takiego auta bedzie pasować do mnie?
[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 14:46 ]
Jeszcze jedno. Czy pompa wspomagania od R400 lub R200 by pasowała? Pytam, żeby mieć większe spektrum możliwości podczas poszukiwań w moim rejonie.
[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 15:49 ]
No dobrze... znalazłem zakład, w którym zrobią mi regenerację pompy wraz z montażem za 300zł. Na czwartek rano prawdopodobnie będzie zrobione. No i zakład daje 6 miesięcy gwarancji.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum