z tym odwolywaniem wyjazdow do Corwacji to nie tak, bo ja zalatwilem sobie z kapitanem jachtu, ze jak Chorwacja bedzie mistrzem Europy to przez tydzien bedzie stawial napoje alkoholowe. Tak wiec jestem zainteresowany tym aby Chorwaci wygrali euro
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
znajomy mi mowil ze sierpien jest zawalony przez wlochow . nam polakom nic nei przeszkodzi w wyjazdach polakow pozna sie z daleka ale K^@$ , no ja pie^#$@$
osobiscie uwazam ze 7 dni to malo na zwiedzenie, jak ktos chce jechac na plaze , to czemu akurat chorwacja ?
No to można już trochę posiedzieć jak to 7 dni bez dojazdu, coś o Czarnej pisałeś, był wątek o Chorwacji jakiś czas temu, Argali chwalił Czarną pod niebiosa... może rzeczywiście warto... cos wspominał że browarek tani
No to można już trochę posiedzieć jak to 7 dni bez dojazdu, coś o Czarnej pisałeś, był wątek o Chorwacji jakiś czas temu, Argali chwalił Czarną pod niebiosa... może rzeczywiście warto... cos wspominał że browarek tani
kolega michone mocno się zastanawia, ja natomiast wiem tyle co z opowieści mojego kolegi.
a co do browarka ja ostatnio zapijam się Litewskimi piwkami
- SVYTURYS Ekstra Draught
- SVYTURYS Baltas dobre piwko pszenne
tylko ze do czarnej to jest kawalek ja mam 2 tyg na caly wyjazd i nie wiem czy zdaze o czarna zachaczyc, bo mam zamiar przejechac glownie chorwacje i tam miasteczka , ciekawe meijsca zwiedzic.
nikt nic nie podpowie co jest godnego obejrzenia ? w necie pelno jest informacji , ale ciekawe jest ... wszystko , wiec ciezko polegac na tym co sie znajdzie bo to i rok bylby malo na zwiedzenie
akurat bro nie jest moim motorem napedowym. w chorwacji jest tolerancja 0,00 promila przypominam
Jeżeli chodzi o ładne miejsca to jest ich całkiem sporo, polecam Park Narodowy KRKA Poza tym Chorwacja wygląda zupełnie inaczej na morzu, dużo małych wysepek, a jeżeli chodzi o kąpiele w morzu, to trzeba uważać na jeżowce, więc albo kalosze na nogi przed wejściem do wody, albo od razu w płetwach Trzeba się koniecznie wykąpać w morzu, świetna woda, przynajmniej pod względem czystości, dno widać spokojnie przy głębokości około 6m, we wrześniu woda była trochę zimna, ale można było się przyzwyczaić, wcześniej zimny prysznic na jachcie i dawało radę
maniaq napisał/a:
dziwne to
Myślę że to nie jest dziwne pod względem podejścia samej policji do przyjezdnych
Ja polecam na odpoczynek południe - woda czystsza...
Najlepiej wyspy - Hvar, Korcula... Pięknie jest i chłodniej nieco, niż na kontynencie...
Pod namiot na końcu świata polecam jedno miejsce na Hvarze - Jagodna. Na życzenie Ci napiszę, gdzie to jest
Uwaga - jeśli chcesz po drodze zwiedzić w Słowenii Postojną, to potem w drodze na południe wylądujesz w Rijece i dalej wzdłuż wybrzeża tzw. magistralą adriatycką... Fajne widoki z samochodu, ale średnia prędkość wyszła nam UWAGA! 40 km/h - przejechaliśmy 400 km w 10 godzin! Masakra - cały czas ciągła linia, a jak się trafi camper - wymiękniesz za nim...
Jak się tylko da, odskakuj w głąb lądu na autostradę, która wiedzie teraz prawie do Makarskiej
Plitvice, Krka, Dubrownik - program obowiązkowy do tego może Split+Trogir, Paklenica...
Już Ci zazdroszczę tych wakacji, wspominając swój wypad autem do Cro kilka lat temu
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Fajne widoki z samochodu, ale średnia prędkość wyszła nam UWAGA! 40 km/h - przejechaliśmy 400 km w 10 godzin!
Jardanskomorska magistrala jest przepiękna - w jedną stronę warto ją przejechać - jesli z namiotem to najlepiej w małych odcinkach po 150-200 km rano lub wieczorem i rozbicie na kampinu na 2-3 dni i następny skok.
W drugą stronę to już warto w głębi lądu.
Przemek_Docent napisał/a:
Makarskiej
Plitvice, Krka, Dubrownik - program obowiązkowy do tego może Split+Trogir, Paklenica...
Hehe... Wszędzie byłem (nie jestem pewien Krka, ale chyba też).
I ze wszystkim się zgadzam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
bo plan jest taki ---> przez mniejsze miesciny nad morzem i wrocic glebiej ladem przez wieksze miasta
bede dokladniej planowal po powrocie z pracy kolo 5 lipca, wiec bede sledzil ten watek na pewno mnie te groty ciagna, bo bawie sie foto i to podobno swietne miejsce do robienia zdjec, a przy okazji mozna rozlozyc podroz na 2 etapy
chorwacja i hiszpania to dwa kraje ktore od zawsze mnie interesowaly , ale nie mialem nigdy czasu podrozowac po europie , wiec odkladalem i odkladalem. USA zjezdzone to trzeba zaczac europe odkrywac
Pod namiot na końcu świata polecam jedno miejsce na Hvarze - Jagodna. Na życzenie Ci napiszę, gdzie to jest
To ja poproszę na te życzenie
OK Jadąc z promu od Sucuraja dojezdzasz w okolice Jelsy. Tam kierujesz sie szosa w lewo na Pitve/Zavala.
Przejezdzasz przez wioske Pitve i pniesz sie droga do gory.
Na górze, kiedy myślisz, że to musi być koniec drogi, bo nic już nie ma... widzisz tunel
Mały, wykuty w skale, ale ze światłami, bo w środku nikt się nie minie
Na zielonym wjeżdżasz - końca nie widać Jedziesz z kilometr może więcej i wyjeżdżasz na drugą stronę, na skarpie nad morzem
Ciężarówki bardzo słabo przejadą, campery na 100% nie Jest więc spokojnie.
Zjeżdżasz serpentynami - doradzam zewnętrzną stronę drogi, nawet skręcając w prawo, lewą stroną, pod prąd - wewnętrzną nie zjedziesz - tak ostry spadek - asfalt nie wyrabia - pionowo prawie wisi
Na dole możesz albo w lewo na wioskę Zavala albo w prawo na Ivan Dolac i Sveta Nedela.
Jeśli pojedziesz w prawo, to w Ivan Dolac można znależć kwatery, są knajpki etc, ale dalej za Ivan Dolac, w połowie drogi do Svetej Nedeli jest chyba mała strzałka w lewo nad morze z napisem Jagodna.
To zalesiony kemping nad plażą w skalistej zatoczce. Sklepik u gospodarza, domowe wino, barek z obiadkami, czyściutkie prysznice i sanitariaty i święty spokój i zajedwabiście czysta woda
Uwielbiam to miejsce Koniec świata
Rozbić namiot, otworzyć piwo, wyłączyć komórkę i zapomnieć o całym świecie
POLECAM!
Mapka w Google
W lewym dolnym rogu mapki widać ostre zakręty - patrząc od Ivan Dolac pierwszy w prawo, potem ostry w lewo i w prawo - taki dziubek.
Tam właśnie jest zjazd w lewo, w dól nad morze do kempingu Jagodna
To miejsce "wyczytałem" kiedyś na cro.pl
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum