Byłem mnóstwo razy przeróżnymi samochodami - nie że bym się chwalił
Więc tak - ceny podobne do polskich, chyba że kupujesz w sklepiku w kurorcie Paliwo jest często tańsze niż w PL ale nie wiem jak wygląda teraz (ostatnio byłem 2 miesiące temu ale tylko przejazdem). Jeżeli chcesz zwiedzić całe wybrzeże to radze pojechać na Zagrzeb a potem autostradą na Split (koszt około 20E - 150kun). Ze Splitu masz blisko do Dubrovnika a potem się można po woli kierować na północ. Polecam wszystkie wyspy (szczególnie Pag, Hvar, Korcula). Osobiście wole Istrie ale "de gustibus" i takie tam
Warto zwiedzić Plitvice ale trzeba na to przeznaczyć cały dzień Za Dubrovnikiem nie przepadam ale pojechać można. Splt i Trogir też ciekawe miasta - sporo zabytków i ogólnie mają fajny klimat. Istria - mnóstwo Rzymskich zabytków. Wszystko zależy kto co lubi...
Co do kwater - ceny są od 10E wzwyż na łebka (warto się potargować...). Nocleg na mniej niż 3 doby jest trudno załatwić i zazwyczaj jest sporo drożej.
Jak cię interesują jakieś konkrety to pisz.
BTW Jeżeli cię interesują namiary w okolicah Puli lub jesteś zainteresowany nurkowaniem to wyślij PW
_________________ Już nie mam Roverka...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 18:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No już konkretniej napisać nie mogłeś . Mniej więcej już wiem co i jak pozostaje tylko to wsio na mapie rozpisać. I jakiś konkretny plan ułożyć.
srbenda napisał/a:
Nocleg na mniej niż 3 doby jest trudno załatwić i zazwyczaj jest sporo drożej.
Właśnie o tym słyszałem, więc jak się zdecyduje na jazdę po wybrzeżu chyba pozostanę przy polach namiotowych - luksusów mi nie trzeba .
Na mapie nie znalazłem Puli. Czy to miejscowość? Czy inaczej się to pisze?.
Nurkowanie hmmm nigdy nie próbowałem....
[ Dodano: Sob Cze 21, 2008 22:09 ]
Przemek_Docent napisał/a:
To zalesiony kemping nad plażą w skalistej zatoczce. Sklepik u gospodarza, domowe wino, barek z obiadkami, czyściutkie prysznice i sanitariaty i święty spokój i zajedwabiście czysta woda
Uwielbiam to miejsce Koniec świata
Rozbić namiot, otworzyć piwo, wyłączyć komórkę i zapomnieć o całym świecie
POLECAM!
Mi to się tak chce. Ale moją kobietę wizja namiotu jakoś przeraża. Z każdym razem jak jej to mówię to widzę pomieszanie z szokiem .
To zalesiony kemping nad plażą w skalistej zatoczce. Sklepik u gospodarza, domowe wino, barek z obiadkami, czyściutkie prysznice i sanitariaty i święty spokój i zajedwabiście czysta woda
Uwielbiam to miejsce Koniec świata
Właśnie tam się wybieram z familią w drugiej połowie sierpnia. Ktoś chętny na wspólny wyjazd?
Odkąd jeździmy co rok do Chorwacji czyli mniej więcej od sześciu sezonów moja żona regularnie szpieguje cro.pl i wyłapuje co ciekawsze miejsca. W tym roku ma być nasz pierwszy raz pod namioty więc doszlismy do wniosku, że zahaczymy o Jagodną
Odkąd jeździmy co rok do Chorwacji czyli mniej więcej od sześciu sezonów moja żona regularnie szpieguje cro.pl i wyłapuje co ciekawsze miejsca. W tym roku ma być nasz pierwszy raz pod namioty więc doszlismy do wniosku, że zahaczymy o Jagodną
No i pięknie! Wypijcie trochę domowego wina od gospodarza za mnie
Takiej burzy pod namiotem, jak tam, nie przeżyłem nigdzie i nigdy Myślałem, że nasze wielkie igloo odleci a nas usmażą pioruny
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
No nic plan już jest właśnie nanoszę powoli wszystkie miejsca na MapSource.
Powiedzcie mi do KRKA najlepiej z której strony wejść? Od Lozovac czy Skradin.
Chodzi mi oto jak długa jest ta trasa i w którym miejscu się kończy wodospadami
gdzie można się kąpać.
Ale tam można wejść chyba tylko od strony Lozovac. Myślę że tam jest tylko 1 wejście, a wodospady, przy których można się kąpać są niedaleko wejścia Chyba nawet widać to miejsce, w którym można się kąpać przy wejściu, zresztą poznasz po ilości ludzi, którzy się tam kręcą
Ale tam można wejść chyba tylko od strony Lozovac. Myślę że tam jest tylko 1 wejście, a wodospady, przy których można się kąpać są niedaleko wejścia Chyba nawet widać to miejsce, w którym można się kąpać przy wejściu, zresztą poznasz po ilości ludzi, którzy się tam kręcą
Jak jestesmy przy KRk to czy na wyspe oplaca sie wjezdzac autem >? Slyszalem ze za wjazd sie placi, a potem i tak ciezko z miejsce do parkowania ? Czy moze lepiej wycieczke promem ?
Ktos poleci jakies noclegi na trasie >? bede startowal w piatek popoludniu wiec nie da rady na raz przeleciec , wiec mysle albo kolo Bratyslawy nocleg 1 albo juz Slowenia kolo Mariboru. Ktos ma doswiadczenia ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum