Samo radio dało dużo, lepiej gra, ale to nie to co ma być jeszcze, myślę teraz o jakiś głośniczkach, wzmacniaczu, i sub'ie. Co by najlepiej pod to podpiąć? Przednie głośniki seryjne zostawić czy też coś tam w ich miejsce wstawić?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 08:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przod Helix DarkBlue 62.1 205 zl allegro razem z przesylka GLS
wygluszenie przednich drzwi 150zl maty app
Sub Jl audio 10w0 mozna za jakies 300 wylapac na alledrogo
150 zl kable do wzmaka dietz 25mm/2
+ wzmacniacz cos z yzywek musisz szukac na allegro
Przod Helix DarkBlue 62.1 205 zl allegro razem z przesylka GLS
wygluszenie przednich drzwi 150zl maty app
Sub Jl audio 10w0 mozna za jakies 300 wylapac na alledrogo
150 zl kable do wzmaka dietz 25mm/2
+ wzmacniacz cos z yzywek musisz szukac na allegro
Do tego proponuje pociągnąć nowe kable pod głośniki z sprzodu
Zestaw zaproponowany prze kolegę bardzo fajny. Z helixów jestem zadowolony, bardzo ładnie grają.
Czeka Cie jeszcze położenie zasilania pod wzmacniacz.
Jak chcesz coś wiedzieć pytaj, wszystko robiłem u siebie sam.
Z polozeniem kabli pod wzmacniacz nie powinienes miec problemu. Musisz przeciagnac kabel + od akumulatora do bagaznika ( najciezej sie przebic przez taka oslone w grodzi , wystarczy kawalek w miare sztywnego drutu) potem kladziesz je pod wykladzina i pod kanapa takze z tym to jest 30 minut roboty .
Co do polozenia nowej instalacji pod glosniki czyli to co napisal kolega wyzej to bedzie troche wiecej zabawy trzeba rozwiercic plastikowa kostke w drzwiach przeciagnac przez nia kable oraz przejsc przez gumowy kondon do kokpitu z tym sie bujalem troche czasu tak samo bedzie ci potrzebny kawalek drutu zeby przeciagnac przewod.
Co do polozenia nowej instalacji pod glosniki czyli to co napisal kolega wyzej to bedzie troche wiecej zabawy trzeba rozwiercic plastikowa kostke w drzwiach przeciagnac przez nia kable oraz przejsc przez gumowy kondon do kokpitu z tym sie bujalem troche czasu tak samo bedzie ci potrzebny kawalek drutu zeby przeciagnac przewod
Oj było z tym roboty , przed założeniem boczków polecam sprawdzić czy działają:
- elektryczne lusterka + ogrzewanie
- szyby
- centralny.
Po rozwierceniu kostki i przeprowadzeniu kabla trzeba dokładnie ją złożyć. Bo może się tak zdarzyć tak że może coś Ci nie działać.
[ Dodano: Czw Lip 17, 2008 12:57 ]
Korczus napisał/a:
Aha, dzięki za rady Czyli rozumiem że z tyłu żadnych głośniczków? Sam sub tylko?
Ja nic z tyłu nie zakładałem, nadal zastanawiam się czy wstawiać suba.
No to tak jak poprzednicy, same przody w dobrze wygluszonych drzwiach wystarcza.
U siebie mam Hertz ESK 165 na Audisonie plus wygluszone drzwi. Naprawde jesli chodzi o bas to wg mnie suba nie potrzebuje.
Basu nie uzywam na maksa bo ta plastykowa kieszen na boczku wpada w wibracje , wiec chyba jest ok
Na starym radiu mi nie przeszkadzały głośniki, ale tutaj już bym chciał żeby to porządnie grało, bo w radiu można sporo poustawiać ale i tak efektu nie ma na tych seryjnych głośnikach.
W sprawie glosnikow nie ma co dyskutowac napewno trzeba serie wymienic.
Tylko mowiac o zaletach serii mowilem ze w porownaniu do innych seryjnych glosnikow nie sa takie tragiczne Wiadomo helixy bija je na glowe
Hehe widzę że tu na tyle nikt nie lubi głośników Ja tam zawsze z tyłu umieszczam co trzeba aby i pasażer oprócz masażu słyszał jakiś dźwięk:D
Z tyłu założyłem HELIX 52.1, a na przód zamówiłem już dystanse oraz HELIX 62.1 i czekam aż przyjdą
Co do wygłuszenia to nie mam ochoty się z tym za bardzo bawić, więc sobie to odpuszczę. Przeraża mnie troszkę montaż tych głośników. u mnie w seacie odkręcało się jedną śrubkę i głośnik był na wierzchu. Jak znam życie pewnie coś połamie hehehe A do bagaja włożę mój sub ze wzmacniaczem ze starego auta i będzie grało.
Jedno co zauważyłem to strasznie plastiki chodzą i brzęczą i normalnie strach myśleć jak sub wyląduje w bagażniku co się będzie działo
To ja mam jeszcze pytanie laika: czy te Helixy o których piszecie to tak od razu można wstawić zamiast starych? bez dostosowania żadnego (jakichś trzymań czy coś)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum