Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
Czy ktoś z kolegów wyjmował uszczelkę szyby szyberdachu ?
Chciałbym doprowadzić do porządku ramę szyby.Ma kilka pęcherzy rdzy.Muszę to przeczyścić i zamalować.Chciałem wyjąć uszczelkę szyby, ale nie bardzo wiem czy da się ją wymontować domowym sposobem.Próbowałem ,lecz dość mocno siedzi .Nie chcę robić tego na siłę ,może są jakieś sposoby? Wolę spytać niż potem szukać uszczelki lub szyby.
Jeśli ktoś z Was może podpowiedzieć będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 23:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja wyjmowałem, ale w R25. Nie wiem na ile będzie to podobnie wyglądało. Powodem była korozja na rantach i miejscowe nieszczelności. Jeśli chcesz to prześlę miniporadnik oraz zdjęcia wykonane podczas demontażu (miałem to już dawno przesłać w celu umieszczenia na stronie klubowej). Ale to dopiero wieczorem.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Na razie pomalowałem ranty odchylając uszczelkę,ale chciałbym niedługo zrobić to dokładniej ,więc poczekam na Twoje fotki.
U mnie nie miałem przecieków tylko rdza, właśnie na rantach (głównie przód i dwa miejsca korozji w tylnej cz.przy uszczelce).
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum