Kadrowanie zdjęć po przekątnej jest efektowne ale przeszkadza w oglądaniu i może sugerować, że coś jest do ukrycia. Przy dobrym stanie auta postawiłbym na zdjęcia dobrej jakości, czysto informacyjne, pokazujące jak najwięcej.
Albo poprawa pisowni jeszcze się nie ujawniła albo zostało parę literówek.
_________________ Pozdrawiam, Henryk
Ostatnio zmieniony przez henryk Pią Sie 08, 2008 12:01, w całości zmieniany 2 razy
"pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany"
Kocham takie ogłoszenia - od razu wrzucam je między bajki:
- jak pierwszy właściciel, to jakim cudem sprowadzony, chyba, że sprowadzałeś go z salonu w innym kraju, ale sądząc z tego, że piszesz, że kupiłeś go z przebiegiem 115 kkm, to dziwny salon był
- serwisowany w ASO - czy w Polsce również czy tylko na gwarnacji?
Tu już mniej "naciągane", ale też ciekawe:
- garażowany - przez Ciebie, ale czy przez poprzedniego właściciela (miał go 8 lat i 115 kkm o ile nie "kręcił")?
Za to dodałbym coś w stylu "Auto nigdy nie widziało LPG" (niektórych to pociąga - np. Tomiego ).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Jak dla mnie to zdjęcia zaliczam do męczących
"Cena jest cena raczej niepodlegająca negocjacji nie zależy mi na sprzedaży samochodu..."
Cytat kojarzy mi się z "Nie chcem ale muszem"
No dla mnie to już jest podawanie fałszywej informacji, bo nie zaznaczyłeś WPROST, że w Polsce, a generalnie nie jesteś pierwszym właścicielem - osobiście od razu nabieram dystansu do ogłoszeń z taką adnotacją, bo uważam, że ktoś mija się z prawdą i pewnie robi to umyślnie, bo przecież wie, że auta nie kupił z salonu.
Nie wiem jak może przyjść do głowy kliknięcie opcji "pierwszy właściciel" jeśli nie kupowało się auta z salonu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
kolin, zmień te fotki, bo na niektórych autko jest nawet nie ukośnie, ale prawie pionowo Męczące zdjęcia.
Jeszcze o fotkach, mogę?
Przeglądając ogłoszenia szukam zdjęć nie artystycznych i pomysłowych, tylko nudnych i informacyjnych. Wszystko, co nie jest autem, należy (moim zdaniem) wyciąć ze zdjęcia. Żadnej trawki, pejzażu.
Masz interesujące felgi - zrób im zdjęcie en face, a nie pod takim kątem.
Wnętrze silnika również chciałbym obejrzeć "na wprost", ale z widocznymi śrubami mocującymi błotniki.
Nigdy nie ucinaj auta przy kadrowaniu. Albo pokazujesz nieduży fragment, albo całość. Ucięte wygląda jakbyś chciał pominąć jakiś element.
Dorzuć może drugie zdjęcie wnętrza. Pierwsze jest przy zamkniętych drzwiach, to może dziwić i niepokoić. Jeśli fotel kierowcy jest w dobrym stanie - wrzuć zdjęcie.
Nie można nic powiedzieć o spasowaniu tyłu.
Nie powielaj zdjęć z tego samego kąta spojrzenia - fotek dużo, informacji mało.
Ogólnie fotki dobrej jakości, ostre, duże.
Masz fajnego Roverka, zrób mu porządne fotki prezentujące autko. Jest czyste, wygląda na zadbane - pochwal się, bo odstraszysz kupującego dziwnymi zdjęciami
(osobiście lubię widzieć zdjęcia: przód, tył - en face, boki, pod kątem z przodu i z tyłu, silnik en face, wnętrze z dwóch stron; bez fajerwerków, ale prosto i rzetelnie).
Podaj lepiej przebieg na konkretną datę, a nie "dzień dzisiejszy". Napisz, jakie opony kupiłeś.
Płyny wymieniane na "bieżąco", nie "bieżącą" "alufelgi Rover".
Uchyl rąbka tajemnicy o sprzęcie grającym Czy ma wygłuszone drzwi?
W ogłoszeniu wiarygodności dodaje słówko o wadach - nie o powodzie sprzedaży.
Podawaj możliwie dużo faktów (sprawdzona zbieżność i zawieszenie), nie opinii (nic nie stuka nic nie puka). Kupujący będzie słyszał "pukanie" i co wtedy? Z potwierdzeniem ustawienia zbieżności nie będzie dyskutował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum