Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Czy ktoś ma ten czujnik aktywny ? On jest zamotowany w klamrze pasa kierowcy i podpięty pod zegary jednym pinem .... kontrolka powinna się palić 5 sek. po odpaleniu silnika.
Z tego co kiedyś wyczytałem/wyszukałem wnioskuję, że nie potrzebny jest testbook - lampka podpięta jest bezpośrednio do czujnika/wyłącznika we wspomnianej klamerce. Było to jednak dosyć dawno i głowy sobie uciąć nie dam...
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Dzisiaj to sprawdze - do czujnika idzie tylko + i - więc zapodam jedno i drugie na pin idacy do zegarów i zobaczę co sie będzie dziać - oczywiście zrobię to tylko na zegarach testowych które zostały mi po zabawach z EEPROMEM.
PHJOWI a gdzie ty widziałes na ebaju ten napinacz ze switchem - dziś patrzyłem i nic nie znalazłem :-( za to znalazłem tę kierownicę za 40 funtów.... rzeczywiście trochę dziwne to drewno ... (ale to odrębny temat)
No tak - wszystko się zgadza ...
A co do kontrolki to wystarczy pin 12 białej wtyczki zegarów przywrzeć do masy i zapala sie ta kontrolka - ja chyba zrobię sobie taki układ że będzie on zapalał te kontrolkę na kilka sekund po odpaleniu auta .... będzie ona przypominać o pasach - oczywiście nawet jak będą one zapięte ale to nie problem
Mam dwa pytania związane z tym tematem:
-czy po podpięciu tego pinu kontrolka będzie się zapalać na 5 sekund, tak jak podaje instrukcja, czy będzie się świecić bez przerwy?
-czy żeby tą kontrolkę podpiąć trzeba rozbierać tablicę wskaźników, czy też ta kostka znajduje się gdzieś na zewnątrz i nie trzeba niczego rozkręcać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum