Wysłany: Pon Sie 18, 2008 17:36 Jak dobrze wyprasować koszule?
No właśnie: Jak dobrze wyprasować koszule tak żeby nie było pognieceń zarówno tych od prania jak i tych od ... prasowania?
Ostatnimy czasy jest to dla mnie bolączka...
Ma ktoś jakiś dobry sprawdzony sposób?
Całyczas mam na myśli koszule... nie jakieś t-shirty i inne...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 17:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na początek, konkretna deska, która umożliwia wygodne ułożenie koszuli Reszta to już kwestia wprawy
Poza tym istnieją środki do prasowania, pryskasz i prasujesz. Pozwalają na łatwiejsze prasowanie oraz utrwalają efekty prasowania W przypadku braku takich środków, można przetrzeć delikatnie koszulę mokrą szczotką do ubrań
Całyczas mam na myśli koszule... nie jakieś t-shirty i inne...
i słusznie, bo ti- szirtów się nie prasuje
ułatwić sprawę moze dodakowa mała deska do prasowania rękawów, ale podstawa to dobre ułożenie na desce, tak, żeby nie było zagnieceń i nie prasowanie brzegów, żeby nie powstały "kanty"
i kołnierzyk zawsze na końcu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
hmmm z rekawami to w sumie nie mialem chyba nigdy problemów.
Najgorsze u mnie to jest wyprasowanie karku oraz klaty bo tutaj zawsze jest pełno "utrudnień"
sTERYD napisał/a:
ti- szirtów się nie prasuje
nie prasuje się? hmmm ja prasuje bo jakbym nie prasował to bym miał np ślad po sznurku między cyckami a brzuchem
To nie składaj na sznurku koszulek między "cyckami a brzuchem" a na samym dole na zagięciu materiału i klamerka do kompletu.
Inny sposób to przekładać przez dwa sznurki. Brak zagięć między tym co wymieniłeś
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
xROnx, prasuję koszulę na (prawie) każdy dzień życia Kwestia wprawy
1a. Mankiet.
1b. Rękaw: strona pierwsza.
1c. Rękaw: strona druga.
1d. Rękaw: kant od strony górnej (nie na szwie), który ew. powstał w punktach 1a i 1b.
2a-2d: Drugi rękaw jak wyżej.
3a. Lewy przód.
3b. Grzbiet.
3c. Prawy przód.
4a. Kark (w trzech etapach - inaczej nie rozłożysz na desce).
4b. Poprawić lewy przód i prawy przód - zagniecenia powstają w etapie 4a.
5. Kołnierzyk (zawsze od środka kołnierzyka na zewnątrz).
15-20 minut i po sprawie
Pomagam sobie spryskiwaczem do kwiatów - może i niszczy koszulę (podobnie jak intensywne użytkowanie), ale oszczędza czas i nerwy.
Koszule prasuje sobie sam przez 5 (plus szósta niedziela) dni w tygodniu od 1996r (od kiedy pracuję w Urzędzie). Kolejność zawsze ta sama: kark, plecy przód lewy, przód prawy, rękawy, kołnierzyk... i działa Oczywiście zawsze wspomagam sie parą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum