to drugie to nie jest zdjecie silnika tylko przepustnicy (no i kawałka kolektora dolotowego)
przepustnica to ten caly element na dole zdjęcia do którego dochodzi rura dolotowa powietrza (ta duża) kilka mniejszych rurek i linka gazu.
Silnik krokowy jak się nie myle to ten wałek z lewej strony równoległy do kolektora pod tymi trzema cienkimi rurkami.
To dziwne z prawej przykręcone do przepustnicy z odchodzącą rurką to zawór biegu jałowego ZTCP i on też może powodować nierówne obroty na luzie...
[ Dodano: Nie Sie 17, 2008 22:22 ]
i faktycznie masz silnik D hondy, a nie serię K więc zawory jak najbardziej dają się podregulować
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dzieki za odpowiedzi na moje pytania ale dalej nie wiem co zrobic z tym ze mi przerywa jak sie rozgrzeje i włacza sie kontrolka check engine. zalozyłem nowa sonde lambda firmy DELPHI,tylko nie wiem czy ta sonda jest dobra poniewaz to jest sonda uniwersalna dwoprzewodowa:jeden przewod to + a drugi to minus.ja miałem załozona orginalnie z jednym przewodem ale ten gosc w sklepie powiedział ze ta bedzie dobra i wystarczy ze podepne tylko jeden kabel + a ten minus moge nawet odciać.dorzucę zdjecie tej sondy. napisz mistrzu co ty o tym myslisz.
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 17:43
minus sonda lapie z silnika wiec nie musisz go podlanczac.
Czemu nie kupiles jednoprzewodowej (pewno tansza by byla i bys nie mial zgryza z niepotrzebnym kabelkiem )?
no nie kupiłem jednoprzewodowej bo nie było akurat.wiec mówisz ze nie musze podłaczac tej masy?własnie chciałem sie upewnic czy dobrze robie i czy gość w sklepie nie kłamie.dzieki.
[ Dodano: Pon Sie 18, 2008 19:09 ]
lecz dalej nie wiem co robic z moimi problemami i nie wiem od czego zacząć.
[ Dodano: Pon Sie 18, 2008 23:03 ]
KLUBOWICZE POMOZCIE!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum