Po poszukiwaniach stacji LPG w Austrii postanowiłem ułatwić trochę życie użytkownikom LPG i napisać wątek o tym gdzie znaleźć informację o stacjach LPG w Europie.
Kraj gdzie najtrudniej zatankować (ale się da), czyli Austria (uwaga - stacje przy autostradach całodobowe, pozostałem "w godzinach pracy" - mniej więcej pn-pt 7-16 z przedwą obiadową:
http://www.fluessiggas.net/autogas/tankstellen/
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeżeli chodzi o Francję słyszałem że są problemy z tankowaniem, ponieważ na niektórych stacjach węże mają inną końcówkę, a poza tym większość stacji na drogach lokalnych oprócz autostrad są zamknięte w niedziele, a na tygodniu pracują do 17, 18.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Generalnie to od tego roku weszło ze stacje obsługowe UE maja mieć na wyposażeniu komplet adapterów.
Jest też projekt by od 2015r był jeden standard gniazda na terenie całej UE.
Z praktyki to praktycznie tylko Holandia ma inne gniazda tak nie miałem problemu z tankowaniem.
Czasem jak niektórzy montują pod klapką od wlewu to nie mieści się pistolet we Francji i trzeba przedłużkę.
hirek33 [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 22, 2015 22:08
Poszukuje aktualnej listy stacji LPG na terenie Austrii. Będę wdzięczny jak ktoś coś podrzuci. Z tego co wiem, to tak jest ciężko z gazem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum