Moim zdaniem z car audio jest tak, że ciągle chcesz czegoś więcej. Jest też o tyle dobrze, że sporo gratów możesz wyjąć przed sprzedażą. Ja na Twoim miejscu odpuściłbym sobie póki co wzmacniacz, a napewno taki za 200 zł. Zainwestuj w porządną jednostkę centralną i wytłumienie drzwi, które będzie kosztować Cię minimum 100 zł. Pomyśl o wyższej jednostce sterującej bo to podstawa. Helixy są ok. Ja mam już 2 zestaw w drugim samochodzie i chwale.
Wygłuszenie to absolutna podstawa - dobrze, że się za to zabierasz Nie oszczędzaj na tym (nie żałuj mat).
Dystanse MDF - drugi plus
A co do radia, wzmacniacza i głośników, to wszystko zależy od tego, jakiej muzyki słuchasz
[lizus]Najwięcej powie Ci kolega michone[/lizus]
Ze wzmacniaczy można wziąć używaną sztukę, dostosowaną do Twojej muzyki. I nie musi ona kosztować 500zł.
ja powiem tak :)jesli nie zamierzasz teraz ani w przyszlosci inwestowac we wzmacniacz to zakup glosniki tesla arx165. Są to głośniki szerokopasmowe czeskiej produkcji z bardzo wysoką efektywnością które bardzo dobrze radzą sobie pod samym radiem. Fakt ze wyglądem nie zachwycają ale para kosztuje 80zl a gra zdecydowanie lepiej niz hertz serii dsk .
Ja bym zrobil tak zainwestowal w porządne radio i porządne wyciszenie drzwi + tesle. Jesli to bedzie malo wtedy przy przyplywie gotówki zakupujesz wzmacniacz ( i tu sie nie zgodze ze za 200zl nie kupisz fajnego wzmaka bo jest np alpine mrv-t30X/ sony xm 4520/4040/6020/ alpine 3522s i kilka innych wzmakow) + np wspomniane Helixy lub cos lepszego
Napisz ile masz kaski
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Powtórzę że wszystko chciałbym zrobić jak najlepiej, jak najmniejszym kosztem
głównie chodzi o maty.... Rozważam opcję maty bitumicznej z budowlanego (praktiker, obi etc)
Jeżeli chodzi o radio to mam teraz KENWOOD KDC 4080 R... jak jest cicho to gra całkiem nieźle ale za to jak dam głośniej to głośniki po prostu pierdzą... 50% tego to muzyka bo słucham elektronicznej ze sporym zasobem basu.. czyli w większości NISKIE TONY.
Czy jeżeli chodzi o pioneer DEH 2000 / 2020 to będzie ok w połączeniu z helixami
Taki ot komplet DEH 2000 + helix + maty + dystanse mdf na początek.....
W przyszłości może jakiś wzmacniacz... zobaczymy na razie mam to auto 1,5 tygodnia i są jeszcze inne potrzeby
Jeżeli chodzi o finanse to na początek max 500-600 (totalny max - 700) zł
co ty chesz od kdc-4080? bardzo przyjemne radyjko miałem osobiscie. Pioneer napewno nie zagra lepiej... Lepiej zostawic to radio, dodac wzmacniacz i lepsze glosniki.
co ty chesz od kdc-4080? bardzo przyjemne radyjko miałem osobiscie. Pioneer napewno nie zagra lepiej... Lepiej zostawic to radio, dodac wzmacniacz i lepsze glosniki.
dlatego napisałem że gra całkiem ale jak jest cicho a głośniej (wina głosników) tylko harczenie....
poza tym są zakłócenia przy zapłonie harki itp... w sumie to zamierzałem zacząć od głośników + wygłuszenie + dystanse do tego radia
dlatego napisałem że gra całkiem ale jak jest cicho a głośniej (wina głosników) tylko harczenie....
poza tym są zakłócenia przy zapłonie harki itp... w sumie to zamierzałem zacząć od głośników + wygłuszenie + dystanse do tego radia
proponuje pociagniecie kabli 2x2,5mmkw od aku do radia pomijając stacyjke itp. Glosniki charczą bo grają na przesterowaniu w moim R orginalne byly poprostu zjechane
mysle ze bez problemy na poczatek obedziesz sie bez wzmacniacza
ja mam dlsy ktore maja w rmsie 50 i daje rade zupelnie spokojnie chociaz pod wzmakiem pokazalyby pazur ale i tak jest super
zrob dobrze, raz a dobrze przod, wytlum drzwi. Czasami warto wytlumic w firmie car audio biorac odrazu od nich glosniki, wtedy mozna sprobowac wynegocjowac dobra cene za calosc tak ze moze sie oplacic a jesli nie lubisz babrac sie samemu to zdecydowanie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum