Wczoraj kupilem drugi samochod (a wlasciwie dziewczyna sobie kupila vectre z 99 roku) no i od razu nietypowy problem. Dzis rano chcialem podjechac na stacje zalac i sobie poszalec troszke (w koncu 2.0 16v:) a tu zonk nie moge otworzyc wlewu (tej pierwszej metalowej oslony) nie korka, do korka to najpierw musze sie dostac. Szukalem w srodku przycisku, dzwigienki, czegokolwiek... no nic tam nie ma! Prosze o pomoc, moze ktos ma vectre lub mial i wie jak to zrobic?? Dzieki !
Ostatnio zmieniony przez thef Sro Gru 10, 2008 14:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 13:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurcze kumpel ma Vectre '99 ale kombi. pamietam ze tankowalem ja ale jak to sie otwieralo... Chyba byla dzwigienka na progu kierowcy ale reki uciac sobie nie dam.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 15:34
jesli auto ma centralny a tak zapewne jest to poporstu wlew jest zablokowany i odblokowany razem z zamkiem... poporstu jesli centralny jest otwary wlew powinien sie otworzyc jesli tak sie nie dzieje poprostu jez zrabany i na sile to bedziesz musial otowrzyc... tylko mozesz wylamac taki bolec .. ii ktos bedzie mial dostep do twojego baku bo korek nie jest na kluczyk
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 15:35
a jesli chcesz wiedziec skad to wiem to ci powiem ze przed roverkiem mialem wlasnie vvectre b tylko sedana i tak sami mi sie zablokowalo... to dosc czesta przypadlosc u mnie pomoglo wd40:D
[ Dodano: Sro Gru 10, 2008 15:36 ]
a otweira sie palcem wlasnie w p[rawo jak dobrze pamietam
klapke otwiera się apluszkiem, ale z jej lewej strony od srodka, jest taki "cycek" od centralnego, może Ci się zaciął?? polecam forum kulbu Vectra Unmilited, dowiesz się wszystkiego:)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 18:40
u szfagra w astrze 95 klapka się otwiera jak centralny zamek jest otwarty, jak zamknięty centralny to i wlew (klapka) tez jest zablokowany. Jeżeli się nie otwiera to padł albo siłownik (możliwe ze zerdzewiał bo ople lubią tam rdzewieć, polecam odrazau plastikowe nadkola na tył ) albo gdzieś przewód padł. Pozdro
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 22:50
ja mialem astreII z 98 i tez ani jej sie snilo rdzewiec sprzedalem i kupilem vectre.. i matko i corko chodowla rdzy... gdzie sie nie popatrzylo w jakis zakamarek pod jakas uszczelke to cos gnilo
nie no aż ta u mnie nie jest, zn u mojego taty:) 1997r. Vectra B i jest w kilku miejscach troche rdzy ale nie tak, że fotele wypadają no ale do V6 pod maską przez 40tyś km. nie zaglądałem, zero awarii, tylko ekslopatacja;)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum