Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 11:38
ywis napisał/a:
Sam chciałem w swoim kierunki zmienić na białe, ale niestety nie bardzo mi się widzi cały ten zabieg z rozklejaniem reflektorów i myślę nad lampami Angel, ale sam nie wiem czy jest sens wydać tyle kasy na soczewki...
moge ci powiedziec ze jak sa dobre soczewki to sie oplaca przynajmniej to swieci tak mialem w punto II gdzie bylo orginalnie soczewki i to swiecily w przeciwienstwie do tego co jest w MG ZS
Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 16:52
ywis napisał/a:
Póki co to zmieniałem sobie żarówki na Philipsa Blue Vision Xenon Effect i biel z jaką świecą jest super.
no ja chce zapodac Helle ale jakos paczka nie moze domnie trafic a co do kierunkow to jednak naarzie beda takei jakie sa moze jak sie przelamie to zrobie to
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 19:34
Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.
W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał
-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem??
Ja w swoim R600 musiałem rozklejać lampę bo mi odbłyśnik wypadł z zaczepu. Operacja nie jest trudna, potrzebny jest czas i minimalna sprawność manualna. Nie wolno się śpieszyć. Na koniec ładnie i równiutko nałożyć klej i nie ma szans by reflektory zachodziły rosą.
W najbliższym czasie będę musiał ponownie rozklejać reflektor - chcę zakupić wersje od angola (bo są tańsze) i podmienić szkło bo w moim po stłuczce jeden zaczep się urwał
-wie ktoś może czy reflektory RHD i LHD różnią się tylko szkłem??
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 23:30
Witam,
a ja właśnie też ostatnio działałem w tym temacie , nie podobają mi się te pomarańczowe kierunki.
Z lampami od R45 z białymi kierunkami w wersji europejskiej za rozsądne pieniądze nie jest łatwo ale da się.
Teraz zastanawiam się nad dwoma sprawami :
1. Jak zamontować takie nowe lampy ? Co trzeba rozebrać ?
2. Czy można jakoś odświeżyć takie lampy ? Myślę tu o dwóch zabiegach:
a) odnowienie odbłyśników
b) wypolerowanie kloszy na gładko
Czy to w ogóle możliwe , kto to robi i z jakimi kosztami to się wiąże ?
PS. Założę się , że jak będę chciał kiedyś sprzedać swojego MG to fachowcy z forum powiedzą , że był bity przodem bo ma nieoryginalne lampy z białymi kierunkami a nie jak w oryginale z pomarańczowymi. A tu zmyłka bo nigdy nie bity tylko wymiana przeprowadzona dla urody i z miłości do swojego auta.
I oto właśnie pojawia się paradoks oceny aut przez forumowiczów tylko na podstawie zdjęć z jakiegoś ogłoszenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum