Tak powinni ciąć się emo-Polacy, a nie szpanować zdjeciami z żyletkami.
A ta laska niech sobie najlepiej szyje podetnie. Raz a skutecznie. Pieprzona kultura emo. A te zdjęcia średnio na mnie wrażenie robią. Jak ktoś jest idiota to będzie nim do końca życia.
Ja sie zastanawiam co ona sobie wstrzykuje zeby nie czuc bolu, nie wierze zeby robila tak na zywca. Pare lat temu rozcialem sobie piszczel do kosci ( platforma z pinami czyt. pedalem rowerowym ) i na poczatku nie bolalo, potem zaczelo bolec, nie wyobrazam sobie ze moglbym sobie to sam tak wyciac
"krzyk" zeby zwrocic na siebie uwage, kolejne "sylwunie"
smutne ...
szkoda wlasnie, ze tylko taki sposob na zwrocenie na siebie uwagi znajduja..
z dwojga zlego sylwusia pewnego dnia sie ocknie i zobaczy, ze cos jest nie tak (oby..) i bedzie mogla normalnie funkcjonowac, taka osoba do konca zycia bedzie miala slady swojego "buntu" (w cudzyslowie, bo dla mnie to bunt tak wlasciwie nie jest. ot zagubienie i moda- straszna moda).
to samo mozna poiedziec o kolczykowaniu, tatuazach, itp. itd.
jak pod watkiem sylwuni pisalem ... doswiadczam na codzien slabosci mlodych pokolen, ktore nie moga sprostac wymaganiom rodzicow, szkoly, czasow w jakich zyja... czasem mam wrazenie, ze bardziej jestem psychologiem w kontaktach z dzieciakami niz trenerem, bo na trening sa za slabe O_o
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ci ludzie są popier****eni. Znaleźli sobie sposób na swoje wyimaginowane smutki , żale, zauważenie i co tam jeszcze co sobie wymyslili , żeby mieć swoją, swoje , nie wiem co to jest , swoje emocjonalne popier****one stado.
Ja bym nie był tak jednoznaczny w ocenie. Moim zdaniem tacy ludzie są przede wszystkim chorzy i potrzebują pomocy. Zarówno tej specjalistycznej jak i pomocy ze strony bliskich i całego otoczenia.
Zresztą to nie tylko znak "naszych czasów" - w średniowieczu byli "pokutnicy", którzy przez samookaleczenie wielbili Boga i pewnie możnaby znaleźć jeszcze sporo innych przykładów, tylko zdjęcia się nie zachowały...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Myślę po prostu, ze natura ludzka się nie zmienia tak szybko jak cyw(syf)ilizacja.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Tylko coraz bardziej ją uwidaczniamy ? Może i racja , ale powinniśmy się uczyć nowego, a nie zasięgać złych wzorców. A jeśli nie dostrzegamy co dobre , a co złe to jak to nas, ludziach XXI (już) wieku świadczy...??? Nie za dobrze.
Nieee.... Mamy tylko coraz lepsze i agresywniejsze środku przekazu.
Czy 15 lat temu wiedziałaś, że "za każdym rogiem czai się pedofil"?
A to zjawisko nie jest nowe...
Albo, czy jak byłaś dzieckiem panikę w Twoich rodzicach wzbudzało, gdy spóźniłaś się o godzinę do domu i nie zadzwoniłaś, że się spóźnisz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum