Wysłany: Sob Lut 07, 2009 15:35 [R620] Duże spalanie??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Jeżeli temat już był to z góry sorry (patrzyłem ale nie znalazłem)
Chodzi mi o to że zwiększyło się spalanie w moim Roverku 620Si jeszcze całkiem nie dawno spalał ok 7-8 l na 100km w trasie, a teraz pali 10 litrów i więcej.
Silnik jest po wymienia świec , przewodów wysokiego napięcia , cewki zapłonowej, kopułki i palca.
Czy przyczyną może być sonda lamda ? (brak wskazań że jest uszkodzona)
Jeszcze takie pytanie Przy takim silniku i przy jezdzie dość spokojnej 90-110km/h jakie macie spalanie na trasie??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 23:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiem ze paliwo to raczej nie bo juz próbowałem wielu stacji i spalanie jest jak zawsze ponad 10 l/100km
Jakie powinno być spalanie tak naprawde ?
Z tego co pamiętam to jeszcze nia dawno palił 7l-8l /100km
Z tego co pamiętam to jeszcze nia dawno palił 7l-8l /100km
W spokojnej trasie powinno być dokładnie tyle.
Sprawdź lambdę - na 90% to to.
Poszukaj, bo był gdzieś wątek jak to zrobić.
Lambda może nie sygnalizować błędu, jeśli jest uszkodzona tak, że podaje napięcie we właściwym zakresie, ale inne niż w danych warunkach powinna.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum