Świetna sprawa, zawsze rajcowały mnie takie klimaty
Ale nawet najlepszy as kierownicy, jadąc tak na publicznej autostradzie, powinien mieć świadomość, że może zostać zaskoczony przez idiotę drogowego zmieniającego nagle pas bez kierunku - wtedy mamy tragedię... Ci co jadą obok prawidłowo, mogą w tym ucierpieć...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
To tak wyglada na filmie. Z boku wygladaloby inaczej. Mialby duzo zapasu i odelglosci.
Mozliwe, ze mial ale z podwojna ciagla to przesada.
Moj kolega tez kiedys tak jezdzil. Bylo to kilkanascie lat temu, dokladnie nie pamietam 91 czy 92 rok. W czasach jak Polobez z silnikiem Rover'a byl jednym z szybszych samochodow a on mial Renault 25 z silnikiem V6 Turbo. Bardzo czesto wyprzedzial "na styk" sadzac, ze jego auto zawsze zdazy. Bardzo czesto jadacy z przeciwka zjazdzali do rowu, zeby ustapic idiocie. Kiedys tak zrobil kierowcy ciezarowki (dziwne, ze gosc zjechal) na trasie Wyszogrod - Plock. Nie bylo jeszcze telefonow komorkowych ale CB bylo w modzie. Widocznie poprocil kolegow bo za chwile trasa byla zablokowana przez samochody ciezarowe. Kilku roslych szoferow "pomoglo" mojemu koledze wysiasc z samochodu. Pozadnie "przetrzepali mu tylek" (podobno paskami klinowymi) i w lesie przywiazali do drzewa. Po okolo godzinie przyjechali po niego Policjanci. Dowiedzial sie ze ktos zadzwonil na Policje, powiedzial ze w lesie jest przy drzewie gostek i ze on im wytlumaczy za co zostal przywiazany. Po tym incydencie moj kolega juz zawsze podczas manewru wyprzedzania, zachowywal "szczegolna ostroznosc"
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Oj wydaje mi sie, ze to jedna z tych historii, ktore sie nie wydarzyly
No ale fajna, fajna...
Tzw. urban folklore (miejski folklor). Ale faktycznie nawet zabawna
M
No fanjne. Policjanci "namawiali" na zgloszenie o przestepstwie, kolega nie chcial sie zgodzic. Jedno co zmienilo jego zycie to to, ze juz nigdy nie wyprzedzal jak z przeciwka nadjezdzal samochod.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum