Wysłany: Sob Mar 07, 2009 08:29 [r220 SD]zawiesznie silnika
mam roverka 200 z silnikiem 2.0 diesel 68 kW. jak jest zimny silnik cały się trzęsie, kierownica i dźwignia zmiany biegów drga dosyć mocno. Czy to wina zawieszenia silnika? Ktoś mi powiedział, że w tym modelu to normalne. Czy wszystkie tak głośno chodzą i się trzęsą czy mój jest do roboty.
Proszę o poradę
Ostatnio zmieniony przez thef Sob Mar 07, 2009 12:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myłse że to normalny objaw zimnego silnika więc nie masz się czym martwić
Możesz kiedyś profilaktycznie wymienić poduchy silnika
Aha i popraw temat " [r200 2.0SD] zawieszenie silnika "
Pozdrawiam Firq
To normalne ja też na początku się przejmowałem.
Ale Firq, dobrze mówi co do poduch pod silnikiem. Polecam w szególności sprawdzić poduche pod rozrządem, ja miałem całkiem zniszczoną i po wymianie te drgania troche zmalały. Lecz całkowicie tego nie wyeliminujesz taki już uropk klekota
oj trzęsie się na zimnym jak osika na wietrze. co raz bardziej wydaje mi się, że za bardzo. może rzeczywiście te poduchy wymienić- mam nadzieję, że to coś da.
kolejne jednak osoby potwierdzają, że w R 200 to normalne bardziej lub mniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum