Wysłany: Wto Mar 31, 2009 11:30 Konfiguracja sprzetu audio
Prosze o pomoc w konfiguracji audio iz jestem laikiem w tych sprawach co nie oznacza ze nie doceniam dobrego brzmienia. Mam R416 i seryjne glosniczki tyl i przod na maskownicach lusterek seryjne gwizdki w bagarzniku clarion i piecyk blaupunkta. Niestety nie mam pojecia jakiej sa srednicy seryjne glosniki w 416. Prosze o pomoc w doborze glosniczkow z sredniej polki
Tego nie powiedziałem. Napisałem tylko to co wiem z własnego doświadczenia dotyczącego pomocy kolegi michone.
[ Dodano: Wto Mar 31, 2009 14:28 ]
Co do głośniczków w rozmiarze jaki podał kolega to ja mógłbym zaproponować:
DLS RS6A - takie mam zamontowane i jak dla mnie bajka
Power Bass
Rainbow
Dark Blue
Pozdrawiam.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 10:21
Cytat:
Botanix, ori głośniki w 400 to 16,5cm
Coś mi nie pasowało w Twojej odpowiedzi więc pojechałem i sprawdziłem. Teraz albo Angliki 400 mają inną średnicę głośników albo mylisz średnicę głośnika ze średnicą głośnika + dystansu. Tak wygląda głośnik z dystansem z roverka 400 kolegi z pracy...
Więc jak to jest? W Anglikach są mniejsze głośniki czy mierzyłeś jakoś inaczej?
Cytat:
greg-si, mowisz ze 16,5 wchodza na pewno w seryjne miejsca. A jakie wchodza na tyl w seryjne miejsca?
Wejdą ale musisz mieć dystanse bo ich nie zamocujesz.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 11:51
Jak na mój gust to powinny pasować. Z tym, że szybciej i taniej można zrobić samemu. To nawet nie musi być MDF... kawałek deski pewnie każdy w domu ma takową. Pilnik, piłka + godzinka roboty i dystanse są
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum