Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 07:46
camensky napisał/a:
A moze lepiej kupic na razie jakis 2kanalowy pod helixy, a suba potem razem z wzmacniaczem pod niego?
do tego potrzebujesz albo rozdzielacz sygnału, albo 2 wyjścia RCA w radiu, albo wzmacniacz, który ma wyjście na inny wzmacniacz lub też wzmacniacz z wejściem wysokonapięciowym sygnału od głośników.
na Helixy szukaj czegoś 2x 40-60W.
Może coś takiego? http://allegro.pl/item599..._2x45_watt.html
Ale to niech tęższe głowy potwierdzą
Co do suba to już w zależności jakiej mocy głośnik.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 11:25
Ten też jest ciekawy, może nie najmłodszy ale konkretny sprzęt. Wycisnąłby wszystko z tych helixów http://allegro.pl/item604...20_rarytas.html wtedy alpinka na suba i ciekawy a przede wszystkim tani sprzęt...
No jak nie uda mi sie wygrac aukcji z Alpinem (na razie cena jest smiesznie niska - 1h do konca) to najwyzej wezme Kenwooda na kup teraz. Czy Kenwood jest tyle lepszy ze nawet sie nie zastanawiac? Dodam moze ze radio to Pioneer DEH-5100R.
Mam jeszcze pytanie odnosnie MDFow: od jakiego Civica pasuja do R200? Bo jutro bede kupowal maty (4 sztuki 50x50 miekkich i 4 sztuki 25x50 twardych, z tego co czytalem to wystarczy - wersja 3d) i gosc ma MDFy do Civikow, ale nie do R200, a wszedzie pisza ze te do R200 pasuja do Civica. Tylko patrzylem do roznych Civikow i zaden nie wygalda tak jak do R200. A kupilbym od razu u niego bo raz: place za wysylke a dwa: nie mam pewnosci ze dojdzie, a chce to w tym tygodniu zrobic.
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 20:56
Oba wzmaki można w sumie porównać z tym, że kenwood oferuje większą moc przy dobrej jakości dźwięku. Stare kenwoody dawały radę... za te 80zł to bym go chyba brał z miejsca.
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 10:15
Dokładnie to samo pomyślałem wczoraj Michone, przepraszam Cię za to. Może powinieneś utworzyć drugi temat w którym będziemy dyskutować nad tymi okazjami ( wszelkie pytania i wątpliwości ) a w tym tylko i wyłącznie same linki i Twoje porady?
Sprzedajacy chce 250 PLN za te skrzynie. Nie moge kompletnie znalezc ceny takiego glosnika. Chyba jakis rzadki albo stary model bo nawet google poprawia mnie na 'hx 250' zamiast 'hs 250'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum