waldi80, temperatury wody Ci nie podam, bo nie wiem jaka jest po obserwacji tylko strzałki temperatury.
Natomiast włącza się w momencie gdy wskazówka jest jaieś 2mm ponad poziomem, a wyłącza się bdy spadnie do normy (tj. delikatnie poniżej poziomu/połowy).
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 00:03 Re: [R214 1997] Przy jakiej temp. wody załącza się wentylato
waldi80 napisał/a:
Przy jakiej temperaturze wody załącza się Wam wentylator??? Na jakim poziomie jest wskazówka przy jego załączeniu?
Wskazówka powinna być cały czas w okolicach połowy skali. Wiatrak włącza się powyżej 100 st. C. Nie pamiętam dokładnie czy jest to 102 czy 104 st. C. Dlatego tak ważny jest sprawny korek zbiornniczka wyrównawczego. Jeśli nie będzie trzymał ciśnienia, płyn się zagotuje zanim włączy się wiatrak.
Zastanawia mnie to, że u mnie wskazówka temperatury wody dochodzi po połowy skali, woda zaczyna się gotować, a wiatrak się nie załącza. Co może być przyczyną?
waldi80, jesteś pewny że gotuje Ci się wodo w momencie gdy wskazówkę masz na połowie?
Oczywiście, gdy odkręcisz korek gdy jest na połowie, to ma sie wrażenie że się gotuje (choć tak nie jest), ale dopiero odrobinę powyżej połowy załącza się wentylator.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum