Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich.Dwa tygodnie temu wymieniano rozrzad w moim MG.Juz przy odbiorze zwróciłem uwage mechanikowi że na wolnych obrotach silnika obroty falują(różnica około 100 obrotów).Pan który wymieniał rozrząd uspokajał mnie i mówił że w najgorszym wypadku to świece są do wymiany i dodał żeby dać szanse dla autka bo ma nowy rozrząd.Nie znam się na silnikach więc pokiwałem tylko głową.Wczoraj rano w górnej części silnika rozległ sie głośny hałas przypominający grzechotkę.Mam pytanie.Czy to może być następstwem spaprania roboty przez mechanika i czy jest możliwość że ustawił żle rozrząd.Dodam tylko że autko odpala normalnie i kopa ma jak przed wymianą.Pozdrawiam
Pomógł: 8 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 42 Skąd: Police
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 14:39
No ja trochę km zrobiłem z uszkodzonym kolektorem ale zalecana jest jednak jego wymiana a ten tani nie jest , chyba że kupisz używany( ja tak zrobiłem) no ale wtedy nie masz pewności że znowu nie padnie....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum