Witam, problem nie jest poważny, ale być może ma ktoś z Was sposób jak pozbyć się podskakiwania półki przy poprzecznych nierównościach, zaznaczam że moja półka jest kompletna (nic jej nie brakuje) a pomimo to czasem podskakuje i wkurza
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja osobiście poradziłem sobie z tym problemem skracając sznurki trzymające półkę bagażnika i teraz mam ciszę podczas jazdy po nierównościach, chociaż raz na jakiś czas coś podskoczy, ale to bardzo rzadko
_________________ Pozdrawiam
Leszek
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 18:02
ja mam ten sam problem, ale ja mam głośniki w półce...
albo mozecie uszczelke taka w castoramie czy innym budowlanym kupic, uszczelke gumowa do drzwi czy wzor E czy D to w zaleznosci. Obkleic półke badz plastik na styku polki i cichosza;)
mialem polke kiedys z drewna w civicu dorabiana i stukalo nie milosiernie, zalozylem uszczelke i cichutko bylo:)
a uszczelke zawsze mozna odkleic:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mi udało się chyba najprościej ...
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki ... i jest zajebiście cicho . A jeśli chodzi o skracanie sznórków to po otwarciu klapy nie będą za krótkie, przez co półka podniesie się wyżej ... ?
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki
Prosciej bym tego nie zrobil
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wujek "cięta riposta" - ja tam nie wiem co ty na drzwi nakleiłeś ... ale z twojego obszernego opisu krajobrazu wnioskuję, że raczej użyłeż uszczelek podłużnych, (wsuwanych na rant drzwi), zakładając je na półkę po bokach (po dwie ?) ... chyba, że wyciszasz drzwi przyklejając jakieś kółka - whatever
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 07:11
bandieta napisał/a:
Wziołem starą uszczelkę w kształcie rurki(takie coś jak oring) przeciołem na pół i dostałem coś a'la dwie rynienki. Rynienki te po odpowiednim skróceniu nakleiłem na te gumki bliżej klapy, na któych opiera się półka - dzięki temu jest wyżej i nie obija się o plastikowe boczki ... i jest bardzo fajnie cicho . A jeśli chodzi o skracanie sznórków to po otwarciu klapy nie będą za krótkie, przez co półka podniesie się wyżej ... ?
bandieta napisał/a:
MaReK napisał/a:
Prosciej bym tego nie zrobil
Wujek "cięta riposta" - ja tam nie wiem co ty na drzwi nakleiłeś ... ale z twojego obszernego opisu krajobrazu wnioskuję, że raczej użyłeż uszczelek podłużnych, (wsuwanych na rant drzwi), zakładając je na półkę po bokach (po dwie ?) ... chyba, że wyciszasz drzwi przyklejając jakieś kółka - whatever
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 146 Skąd: Dobre
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 16:17
wstawiłem dwie miękkie gumki - pomogło, ale tak jak się spodziewałem teraz słychać inne irytujące dźwięki mrd, Twój pomysł jest świetny - pewnie wielu użytkowników R się do tego zastosuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum