Wysłany: Sob Maj 09, 2009 15:08 [R200] Wymiana żarówki podświetlającej stacyjkę
orientuje sie ktoś czy jest możliwość wymiany żaróweczki podświetlającej stacyjkę w R200?
rozkręciłem już osłony ale nie wiem co dalej bo wszystkie elementy stacyjki są mocno zespolone i nie chce czegoś urwać.. z góry dziękuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 15:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Koledze zapewne chodziło o czytnik immo który jednocześnie podświetla stacyjkę.
Ja mam fotki pokiereszowanego bo w swoim robiłem wymianę.
Myślę że to o to chodzi, Tam są akie łapki po boku i trzeba delikatnie je podważyć i wypchnąć do przodu z takiego rowka o który się trzymają.
dzięki wszystkim ale już sobie poradziłem.
za uzwojeniem immobilisera była malutka żaróweczka którą wystarczyło mocno szarpnąć za kable i wyszło całe gniazdo z żarówką (coś tak jak w zapalniczce tylko mniejsze).
a moj rover 200 jest z 98 roku i ma bursztynowy ring w stacyjce.
pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
Ostatnio zmieniony przez mlodyjp Sob Maj 09, 2009 18:51, w całości zmieniany 2 razy
Noo ja we wtorek robię pucowanko swojego autka i sesję zdjęciową
To pokażę Wam jak ładnie sobie zrobiłem podświetlanie.
Ładnie się ten rng na czerwono pali.
Podświetlanie zegarów dałem diody SMD 6 chipowe czerwone
W ten ronig przy stacyjce dałem czerwoną diodę led.
W nawiewy z racji tego że nie umiałem wywalić tego zielonego dałem niebieskie ledy.
Efekt jest taki że wyszedł morski kolorek.
W przełacznikach od podnoszenia szyb mam zmienione żaróweczki na czerwone.
W lampce podsufitki mam jako centralne rurkową żarówkę LED 6 białą
Po bokach tej lampki dałem mocne SMD niebieskie
Z tyłu w podsufitce biała rurkowa LED.
W bagażniku zmieniona żarówka na gazową (mocniejsze światło)
Całość bardzo ładnie się prezentuje.
patrząc na fotkę potwierdzam że też mam ten ring
ostatnio właśnie mi się coś tam zapaliło ale pomyślałem że słońce się odbiło
a tak w ogóle to kiedy się to podświetla?
jak otworzę auto czy jak?
nigdy nie zwróciłem na to uwagi
patrząc na fotkę potwierdzam że też mam ten ring
ostatnio właśnie mi się coś tam zapaliło ale pomyślałem że słońce się odbiło
a tak w ogóle to kiedy się to podświetla?
jak otworzę auto czy jak?
nigdy nie zwróciłem na to uwagi
z tego co zauważyłem to jest ona zespolona z żarówką w podsufitce, a więc zapala sie po otwarciu samochody i gaśnie po zapaleniu.. nawet przygasa płynnie tak samo jak ta w podsufitce
z tego co zauważyłem to jest ona zespolona z żarówką w podsufitce, a więc zapala sie po otwarciu samochody i gaśnie po zapaleniu.. nawet przygasa płynnie tak samo jak ta w podsufitce
u mnie chyba żarówka się spaliła
a poza tym jak to się zapala z lampką w podsufitce to i tak trafię kluczem nawet jeśli mam spaloną żarówkę bo podsufitka mi oświetli w nocy tak czy nie
nie chce mi się teraz rozbierać stacyjki by zmienić żarówkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum