pietro, ano się spóźniłeś. odpowiedzi na twe pytania są na pierwszej stronie.
RAFEK, jak już napisałeś co zrobiłeś to powiedz co gdzie i jak podłączyłeś a nie że tylko coś wlutowałeś i działa. Chyba że nie robiłeś tego sam tylko ktoś Ci dłubał.
Zrobiłem to następująco: założyłem do drzwi kierowcy dodatkowy siłownik i przez sterownik podłączyłem się do alarmu. Dzięki temu mam dalej podświetlenie stacyjki. Odpiąłem jeszcze tylko od fabrycznego sterownika zamka przewody od kierunków bo kierunki migały jak otwierałem i zamykałem z kluczyka.
niestety nie robiłem tego sam tylko z kolega i nie wiem dokładnie gdzie to było wlutowane jedynie tyle że były to 2 kabelki wlutowane w płytkę oryginalnego alarmu chyba pod przekaźniki a jest ona w nogach kierowcy nad bezpiecznikami
pozdrawiam
Witam,
Chce sobie podłączyć ultradźwiękowy czujnik ruchu w roverze 200 (r98 wersja z niemigającymi kierunkowskazami podczas zamykania auta), ale domyślam się, że nie ma możliwości podpięcia czegoś takiego do fabrycznego alarmu. Czy ktoś próbował podłączyć dodatkowy alarm np. z Allegro, ale w taki sposób, aby fabrycznym pilotem sterować obiema centralkami? Chodzi o to żeby nie nosić dodatkowego pilota przy kluczykach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum