L4 możesz mieć nieprzerwanie do wyczerpania pełnego okresu zasiłkowego, tj 182dni (w pewnych sytuacjach dłużej) - i będzie Ci przysługiwało najpierw wynagrodzenie chorobowe, później zasiłek chor. - z tym że to już trzeba kombinować, i niekoniecznie musi się to opłacać;)
chorowałem tak 182 dni na wrzody żołądka fakt było co leczć (lekarz powiedział że dało by radę troche szybciej ale po co?)ale potrzebowałem czasu na poszukanie pracy
Nie kontrolowali mnie ale stosowałem metodę z zanoszeniem L4 do ZUS w 7 dniu od otrzymania chwilę przed zamknięciem na biuro podawcze i zawsze był to piątek
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 13:08 ]
no i oczywiście zwolnienia miałem najdłużej 14 dni
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 12:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
urlopu przysługuje mi za cały rok 20 dni,więc dobrze to było wyliczone chyba,no rady są namawiające może do złego ale motywuje nas do tego najczęściej zły szef więc niema co płakać na tym chyba a może ktoś skorzysta z dobrych rad z których osobiście się troszkę dowiedziałem nowych rzeczy ciekawych
stosowałem metodę z zanoszeniem L4 do ZUS w 7 dniu od otrzymania chwilę przed zamknięciem na biuro podawcze i zawsze był to piątek
no i oczywiście zwolnienia miałem najdłużej 14 dni
Ja miałem zwolnienia dwa, czasami 3 tygodnie
Zwolnień nie zanosiłem, tylko wysyłałem 7 dnia pocztą, listem poleconym, zwykłym , nadanym wieczorem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zwolnień nie zanosiłem, tylko wysyłałem 7 dnia pocztą, listem poleconym, zwykłym , nadanym wieczorem
genialne na to nie wpadłem
MG TF 160 srebrny pocisk
no więc koledzy jeszcze trochę wam potruje mam kolejne pytanie bo dostałem L4 i nie dam rady wykorzystać urlopu i jak się ustala ekwiwalent za niewykorzystany urlop?czy to jakoś jest ustalone czy pracodawca ustala sobie sam?bo w kodeksie nic nie znalazłem o tym tylko wiem że musi mi zapłacic za te 3 dni
3x 8h x stawka godzinowa albo 3x stawka za dzień jak masz stałą pensję to musisz policzyć ile dni w miesiącu pracujesz i podzielić pensję przez ilość dni niestety liczysz tylko podstawe żadne dodatki do pensji nie są liczone
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum