Przeczytajcie dokładnie parametry silnika...skąd my to znamy. Dobrze ze nie wciskają kitu o zaawansowanej i nowoczesnej jednostce
Swoją drogą szkoda, że jest inaczej zamontowany pod tylny napęd i z inną skrzynią bo moze bysmy mieli szanse raz na zawsze pozbyć sie problemów ze sprzegłem...Ale częsci bedzie masa
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 15:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przecierz ta jedostka o pojemnosci 1600 cm3 jak to zawsze w bmw bylo pierwsza cyfra to seria a dwie kolejne to pojemnosc... wiec pokrewienstwo z roverowskim jest nie duze... poprosty zbierznosc cyferek
tak np 318 mialo pojemnosc 1,8l 316 1,6 a 320 2,0
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ostatnio zmieniony przez michone Sob Cze 27, 2009 16:09, w całości zmieniany 1 raz
Komentarz wszystko wyjaśnia :
Rubinio 2009-06-27 15:47
"Hahahahaha...nie no zdechne zaraz ze smiechu. BMW ma kryzys w takim razie bo patrzac na parametry tego silnika musze powiedziec prawde wszystkim którzy myslą ze to jakaś ultranowoczesna jednostka..mam ja w swoim Roverze 75 z 2000 roku reszta to szczera prawda, na trasie naprawde cięzko zmusić go do spalenia więcej niż 5-5,5l/100km a na spokojnym trybie to 4,5 gwarantowane. Z dynamiką powyzej 2200obr/min tez nie ma problemów. Wada - bardzo drogi przepływomierz, bo niestety musi być orginalny żeby działał dłuzej niz 3 mieisące a wtedy koszt to ok. 900zł."
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 17:10 ] michone, przeczytaj jeszcze raz artykuł bo chyba coś przegapiłeś.
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 17:11 ]
Thrillco napisał/a:
Ale częsci bedzie masa
no tak...ale za jaką kasę
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
przeczytalem dokladnie, z tym ze są to doniesienia prasowe... na wszystkich stronach odnosnie nowego 316d jest ten sam tekst, ale na oficjalnej stronie www.bmw.pl i bmw.com nic nie wspominaja...
Dziwi mnie ze nagle 2l oznacza sie jako 2.0/1.8/1.6
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum