Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:36 [R75] Brak zasilania w gnieździe od zapalniczki
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam ostatnio chce podłączyć nawigacje do ladowania i nie mam zasilania w gniazdku od zapalniczki przejrzałem wszystkie mi znane bezpieczniki i nic wszystko w pozadku zaden niespalony z zasilania dalej niema.
Wiem ze kilka tygodni wczesnie wkladalem taka nieorginalna ladowarke do Noki i cos az zaiskrzyło tam w gniazdku i od tamtad nie uzywalem tego.
a teraz juz niedziala..
Moze ktos wie jaka to mozye byc przyczyna czy sa jeszcze jakies ukryte bezpiecznkinki ITP.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 00:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesteś pewien, że bezpiecznik jest cały? Sprawdź jeszcze raz dokładnie tutaj pod nogami pasażera, w pierwszym rzędzie 5 od końca to jest chyba, niebieski moc 15. Ja miałem ten sam problem ze nie miałem prądu w zapalniczce. Zmiana bezpiecznika pomogła.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 07:09
Sam dostęp do gniazda jest przewalony,ale przewody są dosyć grube.Możliwe,że jest tam jakaś wtyczka,której nie widziałem.Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki.
koledzy u mnie jest dziwny problem otóż zapalniczka działa ale właśnie działa non stop nawet jak wyciągnę kluczyk i zamknę samochód to zasilanie dalej idzie z zapalniczki... trochę irytuje gdyż prąd pobiera mam parę pierdół do zapalniczki podłączone...
koledzy u mnie jest dziwny problem otóż zapalniczka działa ale właśnie działa non stop nawet jak wyciągnę kluczyk i zamknę samochód to zasilanie dalej idzie z zapalniczki... trochę irytuje gdyż prąd pobiera mam parę pierdół do zapalniczki podłączone...
dukat11, tzn? gdzie tego przekaźnika szukać ? liczę na pomoc bo dalej nie wiem co zrobić .... a wkurza mnie to że zawsze muszę odłączać zasilanie przy wysiadaniu ... czekam na pomoc
dukat11, tzn? gdzie tego przekaźnika szukać ? liczę na pomoc bo dalej nie wiem co zrobić .... a wkurza mnie to że zawsze muszę odłączać zasilanie przy wysiadaniu ... czekam na pomoc
Mam dla ciebie złe wieści gdyż księgowy zadziałał w 2003r i usunięto przekaźnik zapalniczki i podłączono bezpośrednio do akumulatora.
15th January 2003 / from VIN 279844 – 75 & ZT
Deletion of the cigar lighter relay, feed now had to come directly from the battery via fuse 3 (15 amp) in the passenger compartment fuse box.
dukat11, czyli reasumując zapalniczka jest non stop załączona w roverach po 2003 roku?
[ Dodano: Czw Sie 02, 2012 19:08 ] dukat11, fakt masz racje nie ma przekaźnika potwierdziłem to u paru forumowiczów co mają też po lifcie, co w takim wypadku zrobić ?
Coś będę musiał pomyśleć bo chce podłączyć kamerę rejestrująca obraz, lodówkę itp i nie chce za każdym razem podłączać i odłączać urządzenia, mówiąc jaśniej strasznie to uciążliwe jest...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum