Wysłany: Pon Sie 03, 2009 16:50 [R216 Coupe] pytanie o felgi...
Witam!
Powoli przymierzam się do zmiany felunku w Tomcatku... i proszę o jakieś rady sam nie wiem czego chce, to najlepsze określenie rozmiarowo, pewnie 16' lub 17' tylko czy na 17 nie będzie wyglądał jak wóz drabiniasty? Obniżania zawiasu wolałbym uniknąć...Raczej używki, nie ukrywam, że im taniej tym lepiej myślałem, nad 16' od MG ZR, choć podoba mi się też i taki wzór :
http://moto.allegro.pl/it...nami_4x100.html http://moto.allegro.pl/it...7cali_et38.html
tutaj fotka autka,
czekam na jakies propozycje, na nic nie moge sie zdecydować
Aha, nie potrzebuje ultra hiper wyczesanych felg, nie ścigam się, a Tomcat nie ma pierdyliona kucy coś ładnego, delikatnego
pzdr!
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
17" wejdzie ale z założonym naleśnikiem, ja bym raczej rozglądał się za dobrą 16" z oponą 195/45 bo opona w takim rozmiarze ma jeszcze znośną cenę. Druga sprawa nie przesadzaj z szerokością po wstępnych oględzinach u mnie wyszło na to, że już przy 7,5 cala będą problemy przy 2 osobach na tylnej kanapie, więc szukaj raczej 6,5J lub 7J. Z wzorem nie pomogę bo jak sam wiesz również nie wiem na co się zdecydować do swojego klekota, a co dopiero komuś doradzić
P.S Co do felg z linków te te z pierwszego bym sobie darował fele mocno zmęczone i opony do wymiany. Jeśli mają być używki to szukaj coś firmowego np OZ wzory podobne do ww...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ostatnio zmieniony przez Pływak Pon Sie 03, 2009 17:16, w całości zmieniany 1 raz
kolega pływak ma racje jak szukac to zadnych badziewnych chinczyków, tanich niemieckich lub włoskich... lepeij poczekac i kupic uzywane OZ racing np. F1 http://viprims.com/wheelp..._cup%5B1%5D.jpg
u nas mniej znane Kosei lub Enkei wiec w jeszcze w dobrej cenie felgi klasy Rota.
szajsu nie chce OZ śliczne są tylko czy jest rozstaw 4x100? Dobryziom, podoba mi się to co pokazujesz ten grafit nawet do mojego lakieru by pasił.... oki, gdzie takie felgi, najlepiej z kapciami dostane, i za ile....?
Markzo, pilnuj wymiaru et felgi i szerokosci felgi bo ja tego nie przypilnowalem, kupilem fele aby bylo 4x100 i teraz mam problem ze sprzedaniem ich:P dodam, ze na allegro pelno jest dobitkow, krzywych i nie nadajacych sie do niczego poza renowacja:/
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 18:14
Podepnę się pod temat by nie śmiecić.
Czy wszystkie R200 coupe (1991-1998) wychodziły z takimi samymi wymiarami tarcz hamulcowych (260 mm) i czy na takie heble da się założyć felgę stalową 14" ?
dzięki za odpowiedz i sorki Markzo że ci się w temat wciąłem ale nie ukrywam że właśnie na twoją odpowiedź liczę
Oki, stan rzeczy na dziś.
totalny bajzel w głowie
pomóżcie mi, bo sie już gubie:/ czy jak założe mu 17' od ZR'ki, to musze obniżyc zawias? nie będzie wyglądał jak wóz drabiniasty? mam silnik tylko 1.6, czy przy 17' i kapciu 205 dynamika bardzo spadnie? moze jednak kupić 16?
już pewnie z tydzien patrze na felgi i dalej nic konkretnego nie wydumałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum