Wysłany: Nie Sie 31, 2008 20:59 [R75] Spryskiwacze - podgrzewanie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Po zdjęciu maty wygłuszającej zauważyłem, że od spryskiwaczy wychodzą kabelki z jednego
jeden a z drugiego dwa ale są przycięte. Do czego służą? gdzie je podłączyć?.Dlaczego pół
spryskiwacza jest przezroczysty ?
Zapewne chodzi Ci o podgrzewanie spryskiwaczy ... Dlaczego masz to odłączone - powinieneś wiedzieć sam, lub osoba która sprzedała Ci samochód.
Reszta Twojego posta jest niezrozumiała.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Myslę że Argail ma rację że to są podgrzewacze ale gdzie je podłaczyć tzn.ten jeden kabel
bo ten drugi musi zapewne być połączony z kablem od drugiego spryskiwacza.
Z tą połową przezroczystego spryskiwacza to przesadziłem.ale jest to wąski paseczek z
tworzywa przezroczystego patrząc od przodu samochodu reszta jest chromowana.
Samochód sprowadziłem z Niemiec tak więc posiadałem 0 informacji o usterkach.
Porada: uważajcie przy demontażu i montażu spryskiwaczy oraz przy myciu maski bo
spryskiwacz jest na plastikowej rurce gwintowanej dokręcany nakrętką mi ta rurka pękła
jak zachaczyłem spryskiwacz przy myciu. Skleiłem kropelką i trzyma
Chciałbym wznowić ten temat. Wyczytałem w instrukcji, że to podgrzewanie spryskiwaczy włącza się wraz z włączeniem się podgrzewania tylnej szyby i lusterek bocznych.
Problem jest taki, że u mnie jest na spryskiwaczach kostka elektryczna czy coś w tym stylu do podłączenia ale kabelków niestety brak. Mniemam, że mogło być to wyposażenie dodatkowe, które akurat ja chciałbym mieć
Czy wie ktoś, jak i gdzie to podłączyć, żeby działało? dzięki za jakiekolwiek sugestie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 67 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 11:32
Moim zdaniem jak pol spryskiwacza jest przezroczyste a pol chromowane to ktos sobie zalozyl spryskiwacze z diodami. Takie niby tuningowe.A ze to nielegalne to pewnie odczepil.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum