Wysłany: Nie Maj 03, 2009 19:18 [R600] Jaki subwoofer do sedana ?
Witam
Mam takie pytanko, powoli poszukuje jakiegoś głośniczka bo chciałbym poprawić odrobinkę ilość niskich tonów w mojej sześć-secie. Głośniczek miał by pracować pod SRx'em od Audisona który w mostku ma ok 170W RMS (wiem ze to trochę mało jak na sedana ale narazie na zmianę się nie zanosi). Muza to w 80% rock albo gitarowe rockopodobne utwory, czasem d'n'b i możne trochę popu (lubię M. Jacksona czasem zasłuchać). Nie zależy mi żeby nagłośnić okolice, takie zabawy nie dla mnie. Na głośnik chciał bym przeznaczyć coś koło 350pln.
Skrzynie jestem w stanie wykonać sobie sam.
I jeszcze jedno pytanko. Miałem przez chwilkę u siebie skrzynkę cl z głośnikiem Lanzar Max 10" bass z niej średnio przedostawał się do kabiny do czasu otwarcia klapy bagażnika. Po otwarciu było go aż za dużo. Nie udało mi się dojść czemu tak się działo .Dla mnie wyglądało jak by głośniki grały w przeciwfazie ale przepinanie suba nic nie dało. Ma ktoś może jakieś pomysły ?
z góry thx
Pozdrawiam P.B
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://allegro.pl/item625...ter_bsw124.html licytuj bo warto naprawde, te 170w da rade, szkoda tylko ze ten audison to porazka (wiem bo mam). Jak bedziesz potrzebowal to wyszperam gdzies projekty skrzynek do tego glosnika. Ogolnie do rocka to pierwsza klasa
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
A do ilu warto licytować ? Co do Audisona.. miał być Junior ale trafił się SRx4 (na gwarancji) 2,5 raza tańszy od tego u-dimensiona wiec się skusiłem. Jedynie do czego mogę się przyczepić to terminale...
terminale to porazka ja zasilam nim przody i jest ok ale zawiodlem sie jezeli chodzi o jakosc.
A ten ravemaster to ciezka sprawa, bo glosnik gra super tylko bardzo rzadko jest na allegro. Do 300 zl mozna spokojnie licytowac. Ewentualnie mozna poszukac cos z cervina ale w tych pieniadzach to raczej abstrakcja.
Ja też na chwile obecną popędzam nim przód, na pewno lepsze to niż końcówka w radiu A co do jakości to ciężko mi się wypowiadać przy klasie reszty klocków
A co myślicie o głośnikach PHD ? Miał ktoś kiedyś z nimi do czynienia ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum