no jak co na to trzeba będzie zrywać koszt przyciemnienia w Łodzi jest niewielki a przyciemnienie tylko tylu jest dla mnie nie ladne. Warto ryzykowac, szczególnie że widoczność od środka jest identyczna jak przez szybę nie przyciemnioną
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 19:56
w zielonej Górze przyciemnija piecowo czyli z zewnatrz ciezko rozpoznac kierowcw zas kierowca widzi normalnie nie ma praktycznie róznicy z przyciemnionymi szybami czy bez. Wydają zezwolenia za swoja robote na ciemne szyby (nie folia)
Wszystko zalezy od policjanta który nas zatrzyma do kontoli....
Z tego co wiem, to szyba przednia i boczne przednie mogą być przyciemnione tylko fabrycznie, nie można w ogóle ich przyciemniać.
Nie. Policja nawet jeździ z takim ustrojstwem, nie mówiąc o tym, że każda stacja diagnostyczna go ma. Przykleja do szyby i pokazuje ile przepuszcza światła. Nie pamiętam 70 czy 75% powinna mieć, ale jeśli ma tę wartość to cała reszta ich nie obchodzi np. czy folię z worka przykleiłeś
ja mam przyciemnione tylne 95% przód 80% policja nic nie mówi a na przegląd spuszczam w dół ; )
Za dnia spoko ale w nocy przy cofaniu troche masakra jak szybki jeszcze lekko podparują to masakra trzeba opuścić przód bo nie ma bata
efekt extra testowane na wiele sposobów i osoba z auta obok nie jest w stanie mnie dostrzec nawet o 12.00 przy zerowym zachmurzeniu MAX jakie,ś kontury widac itp : ) sprawa świetna : D
Teraz będzie kamera cofania lub czujnik parkowania więc problem się rozwiążę : D
A ja mam przyciemniony tyl i styka ...
Co kto lubi ale jednak oklejenie zmniejsza zakres widocznosci , zaraz ktos z tekstem wyskoczy ze nawet mu jasniej
efekt extra testowane na wiele sposobów i osoba z auta obok nie jest w stanie mnie dostrzec nawet o 12.00 przy zerowym zachmurzeniu MAX jakie,ś kontury widac itp : ) sprawa świetna : D
Czyli gangsterka pełną gębą
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
przednia szyba-75% przepuszczalnosci,przednie boczne 70%. Jezeli przyciemnisz boczne przednie szybki nawet najasniejsza z mozliwych to i tak juz nie bedzie spelniac wymogow.Szyba sama w sobie absorbuje iles %. Tak tlumaczono mi w zakladzie, gdzie przyciemnialem szybki. (nie znam stopnia % jaki mam zalozony, ale wedlug tego co mowil pracownik to przod 2/4 i tyl 3/4 jezeli chodzi o stopien sciemnienia)
przednia szyba-75% przepuszczalnosci,przednie boczne 70%. Jezeli przyciemnisz boczne przednie szybki nawet najasniejsza z mozliwych to i tak juz nie bedzie spelniac wymogow.Szyba sama w sobie absorbuje iles %. Tak tlumaczono mi w zakladzie, gdzie przyciemnialem szybki. (nie znam stopnia % jaki mam zalozony, ale wedlug tego co mowil pracownik to przod 2/4 i tyl 3/4 jezeli chodzi o stopien sciemnienia)
dokładnie, szyba fabryczna ma przepuszczalność 70-75%
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 00:46 ]
hellboy_d napisał/a:
Ogolnie to mozna nawet sobie przednia obkleic
znajomy tak ma efekt niesamowity, przyciemnił o 40% i na góre pasek 95% zeby było widoczne odcięcie (for cops), ale przegląd to nie wiem kto mu podbije
Nowa szyba ma przepuszczalność 80% co trzy lata spada o 1 stopień przepuszczalność światła czyli przykładowo po 9 latach przepuszczalność szyby wynosi 77 %
Tylne szyby boczne i tylna szyba na klapie może być nawet zaspawana wiec jak je przyciemnimy to żadne policjant/policjantka nie może nam nic zrobić.
Jeśli chodzi o szyby przednie ty szyby czołowej nie można w ogóle przyciemniać ani piecowo a tym bardziej folią! Szyby przednie boczne muszą mieś przepuszczalność światła 72% a jak wiadomo nie ma sensu przyciemniać parę % bo to jest praktycznie niewidoczne. A dlaczego niektóre nowe auta mają przednie boczne szyby przyciemnione?? ponieważ kupując nowe auto przez chyba 3 lata nie trzeba robić przeglądu technicznego i dlatego niektórzy producenci wypuszczają takie auta z przyciemnionymi seryjnie szybami. Mój znajomy miał właśnie nowe auto i seryjnie z fabryki wyszło z ciemnymi szybkami i po paru latach pojechał na 1 swój przegląd i się okazało ze folie trzeba zerwać...:D Ogólnie mam wszystkie szybki przyciemnione oprócz czołowej i taka wersja mi się tylko podoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum