Zapytam się w tym temacie bo dotyczy właśnie podłączenia radia. Jak to jest w fabrycznych instalacjach Rovera? Kiedy radio powinno się wyłączyć? Po przekręceniu kluczyka na pozycje 0 czy po wyjęciu kluczyka??
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Wielkie dzięki Poprzedni właściciel trochę zamieszania mi w kabelkach porobił że nawet kostek ISO nie było i teraz próbuje to jakoś uporządkować. A jeszcze się zapytam czy bez kluczyka w stacyjce możecie włączyć radio
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 11:49
escatox napisał/a:
Jak podłączyć radio aby były 2 drogi zasilania.
1) Mam +12 i masę pociągnięte bezpośrednio od aku - mogę załączyć radio bez włączonej stacyjki.
Teraz jak zrobić żeby radio włączało i wyłączało się stacyjką ale żeby nadal bez stacjki można było włączyć
Wydaje mi się że nie da tak się podłączyć bo skoro wyłączysz stacyką i pożniej włączysz normalnie za pomoca przycisku więc co się stanie gdy włozysz kluczyk i przekrecisz???.. Radio się nie włączy bo było włączone. a po ponownym przekręceniu w "0" się nie wyłaczy bo ma doprowadzone stałe napiecie żeby działało bezposrednio.
Ja bym tak nie kompinował. pozostawiłbym podłączone pod stacyjkę
1) Mam +12 i masę pociągnięte bezpośrednio od aku - mogę załączyć radio bez włączonej stacyjki.
Teraz jak zrobić żeby radio włączało i wyłączało się stacyjką ale żeby nadal bez stacjki można było włączyć
Wydaje mi się że nie da tak się podłączyć bo skoro wyłączysz stacyką i pożniej włączysz normalnie za pomoca przycisku więc co się stanie gdy włozysz kluczyk i przekrecisz???.. Radio się nie włączy bo było włączone. a po ponownym przekręceniu w "0" się nie wyłaczy bo ma doprowadzone stałe napiecie żeby działało bezposrednio.
Ja bym tak nie kompinował. pozostawiłbym podłączone pod stacyjkę
nie koniecznie... sa takie radia np blaupunkta które działaja na stacyjke a oprocz tego mozna je wlaczac za pomoca przycisku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum