Matius, jak jzu chcesz to kompleksowo razem z klamkami...ja Ci powiem tak, ja z jednej puszki (300ml) farba plus sprezone powietrze w cenie 40zl pomalowalem 4klamki i na lusterka zabraklo. W zwiazku z tym mniemam, ze na Twoje gadzety to ze 3 puszki potrzeba bedzie, a jak dasz lakiernikowi do zrobienia a nie bedziesz sam dzialal sprayem to pogadaj z nim on Ci powie ile farby na te elementy:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 23:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Matius, jak jzu chcesz to kompleksowo razem z klamkami...ja Ci powiem tak, ja z jednej puszki (300ml) farba plus sprezone powietrze w cenie 40zl pomalowalem 4klamki i na lusterka zabraklo. W zwiazku z tym mniemam, ze na Twoje gadzety to ze 3 puszki potrzeba bedzie, a jak dasz lakiernikowi do zrobienia a nie bedziesz sam dzialal sprayem to pogadaj z nim on Ci powie ile farby na te elementy:)
W sprayu jest jakieś 100ml bazy reszta to rozpuszczalniki i gazy w stanie ciekłym. Do ww elementów spokojnie starczy zwykła puszka 0,5l
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Krzysi3k5, a jak Ci to malowanie wyszlo? i czy dawales do lakeirnika czy sam sprayem? pytam bo tez mam srebrny kolor a dobrac srebrny to podobno trgaedia:)
ale ja nie chce w spraju ja lecę do lakiernika (znajomego który mi to zrobi za darmo tylko żebym lakier przywiózł) i tak się zastanawiam ile trzeba tej farby...
chce przerobić przedni grill o którym wspominałem na spocie
maskownice halogenów
spojler od mg zr
lusterka od r25
blenda od r25
i ewentualnie klamki
nie wiem czy 0,5 litra mi starczy albo czy nie jest za dużo... nie chce kupować więcej bo i tak będzie mi się walać więc wywalę resztę bo nigdy prawdopodobnie tego już nie wykorzystam a jak będzie potrzeba to znowu polecę na dobieranie komputerowe... tyle dobrze że mogę im powiedzieć ile mi farby potrzeba i nie muszę kupować na marne więcej...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Uwierz mi, że przyda się jak ktoś Ci zarysuje samochód itp.
Ja oddałem do lakiernika. Jeszcze go nie widziałem, ale będzie zapewne dobrze jak reszta
Srebrny trudno dobrać, ale on dobrze podobierał kolor. Super odcień pasuje do tego co nigdy nie było malowane. Teraz np. maska mi się straszliwie odróżnia, bo kiedyś malowałem u partacza i beznadziejnie dobrał kolor, a błotniki i zderzak były pocieniowane. W ostatnim czasie robiłem zderzak, lewy błotnik, lewe drzwi zarysowane, klamki, plastiki, grill, zderzak z tyłu od ZRa. Dużo malowania było. Znam go trochę, to też powiedział, żebym przywiózł farbę to on pomaluje za friko tą maskę.
[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 21:56 ]
Oto obiecane zdjęcie. Spoiler już zamontowany, jutro wstawię fotki.
Przy okazji mam niepotrzebny spoiler od R25/200 w kolorze nadwozia, więc jeśli ktoś ma kod koloru MNX i czarny spoiler niech się zgłasza
Ostatnio zmieniony przez Krzysi3k Nie Lis 29, 2009 22:24, w całości zmieniany 1 raz
kurcze ale się pięknie prezentuje już nie mogę się doczekać kiedy ja sobie coś takiego zafunduje ale święta idą trzeba na prezenty zbierać ale w sumie... jakby powiedzieć że chce kasę zamiast rok w rok sweterek to będzie dobrze... bardzo dobrze
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Krzysi3k5, no wypas!! Nie mogę się napatrzeć! Bardzo zazdroszcze - w pozytywnym tego slowa znaczeniu Super wyglądają te pomalowane srebrne elementy - ciekawe czy u mnie pod kolor tez tak świetnie będzie wyglądać. Powiedz jeszcze jak tam z kosztami za malowanie danych elementów wyszło
Będzie pomalowana
Lakiernik miał razem ze wszystkim malować, ale znalazłem dokładkę od ZRa na allegro. Ale koleś nie chciał nic z ceny zejść, a ja banku nie rozbiłem. Więc pod koniec tygodnia lakiernik pomaluje. Dodatkowo czarną część blendy nad tablicą rejestracyjną też pod kolor nadwozia
A to jeszcze nie koniec zmian
Na początku wyglądał tak:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum