Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:56 [R111] Pilot od ROVERA 111 oznaczony jako 3TXA
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Bardzo proszę o pomoc . Od kilku dni stoję swoim reverem pod domem . Mam problem z alarmem a raczej immobiliserem . Otrzymałem jednego pilot który raz działa raz nie . Wymieniłem baterię , zaprogramowałem tak jak opis na stronie i parę dni było Ok teraz znów jest problem . Nie działa pilot . Sprawdzałem styki luty, cyściłem . Nic z tego .
Chce zapytać czy jeśli bym dokupił gdzieś używanego pilota o takim oznaczeniu tj 3TXA czy zaprogramuję go tak jak dotychczasowego, czy muszę ten pilot programować w jakimś salonie ROVERA, lub dedykowanym zakładzie . CZy ktoś z Was wymieniał ten imobilaiser, wycinał go itp. Czytałem juz wszystkie posty na ten temat od chyba 2003 roku ale nic nie rozwiązało mi problemu, choć przyznam że jest więcej info niz o samochodach bardziej dostępnych . Czy ktos zna jakis zakład w okolicach Bytomia gdzie mozna podjechać są w stanie np wstawić inna centralkę wycinając immo. CZy jakoś idzie sprawdzić pilota 3TXA ( np piloty z telewizora mozna za pomocą radia itp. Bardzo prosze o pomoc. Tak się cieszyłaem że jest autko a wyszło jak zwykle... Jeśłi jest mołziwość i ktoś może to zrobić t z chęcią wymienię ten alarm z immobilaiserem na inny. ( słyszałem że możńa to robić choć nie wiem czy kable z centrali alarmu lukas jaką mam oznaczoną jako YWC 104540 sa takie że można podpiąć inny , dostępny allarm
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 01:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Posprawdzać luty i mikrostyki w pilocie, doprogramować drugiego i odczytać kod immo i będzie działał długo i szcześliwie Chyba w Radzionkowie jest T4 którym mógłbyś dopisać piloty ... a i chyba u Midowicza w Krakowie też można już programować piloty
Miałem taki sam problem, pilocik umarł mi w trasie. Dzięki bogu zaskoczył na chwile i odpaliłem autko. Nic nie pomagało, ani nowa bateria ani czyszczenie. Miałem już kupować nowy ale na szczęście znajomy elektronik podłubał i naprawił. Autem można było jeździć bo po wprowadzeniu klucza przez zamek w drzwiach odcinane jest imo, tylko alarm nie działa ale to mnie już wtedy nie interesowało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum