Wysłany: Sro Gru 09, 2009 21:49 jak zalozyc nakladki na pedaly?
Witam.
Mam problem z nakladkami, kupilem je 2lata temu(do innego auta) i lezaly tak sobie w szafie. Niedawno je znalazlem i jako, ze kupilem R214si, caly czarny, na alu16, srodek w czerwieni, to mi te pedaly idealnie pasuja wizualnie, tylko za Chiny nie wiem(instrukcja sie zawieruszyla) jak je zalozyc. Wszystkie pedaly sa minimalnie wieksze od oryginalnych i maja na rogach otwory pod sruby. w woreczku znalazlem 8 blaszek wygietych w litere 'L' i 4 dlugie blaszki, ale plaskie zupelnie. Wszystkie blaszki maja po dziurze na srubke(tak domniemuje)...ale jak to ustrojstwo zalozyc? Srubek mam 8(dlugich) i 4(krotkie) plus male nakretki.
Osobiście nie miałem do czynienia z takim czymś, ale podejrzewam, że te L mają zachodzić pod pedały. Przymierz i zobacz. Wiem, że są też takie nakładki, które się mocuje śróbami bezpośrednio do pedałów, ale nie wiem czy Twoje są takie.
Osobiście tez jeszcze nei montowałem czegoś takiego chociaż mam zamiar, ale wydaje mi się że powinieneś spróbować rozłożyć ilość tych e-L-ek tak aby w każdym było mniej wiecej tyle samo , L-ki przytwierdzają do pedała a te długie nei wiem jak są długie ale w pozostałych miejscach , L ki to chyba główne mocowanie a te drugie tylko zeby nie zsuwały się te nakładki .... Jak uda Ci się zrobić to napisz....
ja mam takie nakładki... znaczy generalnie chodzi mi o te uchwyty z tą L i tymi blaszkami... więc tak blaszki wywaliłem bo były zbędne dla mnie a przykręciłem na 4 śruby dla każdego pedała (w każdym rogu) i ta L czyli ta krótszy brzeg dałem tak jakby do dołu a dłuższą przymocowałem pod skosem do środka (czyli wszystkie te uchwyty skupiają się tak jakby do środka) i przykręciłem to co w efekcie po skręceniu 4 śrub nakładka w ogóle się nie rusza.
tutaj mam dowód:
jak się przyglądniesz to zobaczysz jak ja to tam umocowałem i gwarantuje Ci że to jest stabilne (jeśli masz siłę w rękach żeby to przykręcić )
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum