Wysłany: Sob Gru 12, 2009 11:30 Pamięta ktoś gumę TURBO?
Ja pamiętam przełom lat `80 i `90 - żarliśmy z kumplami tej gumy na pęczki Uzbierałem 3 pełne serie! I ta pamiętna niekonsekwencja tureckiego wytwórcy owej gumy; BMV zamiast BMW, raz pisali VW, raz Volkswagen, a zdarzyło się też Voltswagen; tudzież Toyota Subra czy Honda Legent
Wymieniałem się listownie z kuzynem mieszkającym 550km ode mnie, do dziś mam te listy; treść była przeciekawa: "Cześć Tomcio, tu Wiktorcio. U mnie wszystko po staremu, a teraz interesy. Z wymiany przybyły mi numery: 51,56,58,68.... a więc mam już 51,52,53,54,55...... wysyłam Ci te co mam podwójne 67,69,75,77.... Czekam na list, pozdrowienia dla całej rodziny. Pa - Wiktorcio", a odpowiedź kuzyna była bardzo podobna, wręcz zmieniały się tylko numery i kolejność imion: "Cześć Wiktorcio, tu Tomcio ...(...)... Pa - Tomcio"
turbówki hah no zajebiste byly tez zbieralem te "historyjki" czy jak sie to tam nazywalo smak gumy tez byl zajebisty Jak by byly jeszcze produkowane pewnie bym kupowal;]
Rowniez pamietam
Szczeki mi sie tak wyrobily, ze moglbym stawac do walki z pitbulem
Tez mialem tych historyjek od groma. Nawet do tego stopnia mialem faze,
ze podklejalem je na kartoniku, owijalem folia - celofanem
A potem na lekcjach gralem i placz byl i zgrzytanie zebow jak wpadlo w rece nauczyciela
Najlepsza historia jaka pamietam z gumami turbo, to kolega, ktory wykradl mamie cichaczem jakis gruby pieniadz, poszedl do sklepu kupil dwie pelne paczki gum turbo. O ile historyjki nie dal nikomu zadnej, tak gumami cale podworko sie zajadalo
Co do raka... moze go mam Zjadlem tego tyle, ze moglbym swiecic, albo chodzi do tylu
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Je mozna bylo jupic w normalnym kiosku i chociaz jestem mlody to gumy Tubro jak i Donaldy tez przezylem.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
No nie perez... o ile gumy TURBO mozna bylo dostac w byle spozywaczaku, obok oranzadek w proszku To duzo wczesniej donaldowki przywoizli albo wujkowie zza zachodniej granicy, albo wlasnie jak Kasjo pisze z PEWEXu.
Pozdrawiam,
Ps.
Mi jeszcze ojcie z RFNu Przywozil haribo wszelkiej masci.
Toc przeciez bylem krolem podworka i bylem wszystkich najlepszym kolega
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum