Witam
Ostatnio mialem mala stluczke moim Roverkiem. Otoz jakis osiol wjechal mi w tyl. Kupilem zderzak i zamowilem klape. Jak doszla okazalo sie ze rozni sie od mojej tym ze ma spojler i 3 swiatlo stopu.. Czym to jest spowodowane? Liftingiem? Moja furka jest z 97roku..
Tak sie pytam, bo pasowac to pasuje ale chce wiedziec dlaczego tak jest..
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 20:31
Przegladajac allegro wywnioskowalem, ze trzecie swiatlo stopu zamontowane na gorze pojawia sie razem ze zmiana oznaczen tj. zamiast 414, 416, 420 jest tylko 400. Co by wskazywalo, ze zaczeto je montowac od 1998r.
Spojler to chyba totolotek .
pociagnac dwa kabelki to nie problem.. A klapa jest od politingowca z 99r. A ze ma spojler i 3 stop to wersja wyposarzenia.. Gadalem z typem co od 40 lat sie Roverkami zajmje...
R400 takiej znowu wyższej klasy to nie jest, ale jak to jest takie ważne, to niech będzie liftback...
Problem właściwego nazewnictwa tylniej klapy mnie i tak nie dotyczy, ja i tak mam zwykłego sedana.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Liftback - typ nadwozia samochodu osobowego, zbliżonego konstrukcyjnie do samochodu typu hatchback, różniącego się nieznacznie - bardziej pochyloną szybą i (czasem niewielkim) nawisem nadwozia za tylnym kołem. W obu przypadkach szyba unosi się jako integralny element pokrywy bagażnika. W wielu krajach pojęcie tożsame z hatchback, aczkolwiek mianem hatchback określa się auta klas niższych, często modele miejskie.
Przykładowymi samochodami typu liftback są np. (często mylone z sedanami): Honda Civic w wersji 5d, Škoda Octavia czy Seat Toledo I generacji. Od sedana odróżnia je jednak tylna szyba podnoszona wraz z pokrywą bagażnika.
Zdarza się, że niektóre auta produkowane są w opcji sedan i liftback - często bardzo trudno je od siebie odróżnić na pierwszy rzut oka. Przykładem takiego pojazdu jest druga generacja modelu Nissan Primera, Opel Vectra czy Ford Mondeo ostatniej generacji. Oryginalnym przykładem liftbacka jest Škoda Superb (II generacji), w której jest możliwość otworzenia klapy samego kufra (jak w sedanie) lub też otworzenia klapy kufra razem z szybą (jak w liftbacku).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum