Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam non stop odrywają mi się listwy progowe w przodzie.
Stosowałem różne kołki ale żadne nie trzymają dobrze ,może ktoś wie gdzie kupie oryginalne kołki lub jakiś inny sposób.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 10:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 18:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 18:57
Jeżeli chodzi o listwy progowe plastykowe w kabinie walczyłem z tym tematem trochę czasu. Na allegro są oryginalne spinki po 12zł sztuka
Możesz zrobić tak jak ja. Kupiłem zwykłe plastyki do mocowania np. tapicerki na otwór 8. Odciąłem boki gdyż były za duże. Tak aby weszły w uchwyt listwy. Dotnij tak aby wchodziły ciasno. Jak podetniesz za bardzo to mogą wypadać. Wszystko razem wciśnij w otwory i będziesz miał spokój na lata. Ewentualnie możesz podkleić delikatnie kołek w listwie silikonem.
Kupiłem kołki też od BMW do mocowania tapicerki. Wyglądają identycznie jak nasze progowe tylko ząbki na trzpieniu mają inne i się wyrywają cały czas. W R75 ząbki są takie jak na zdjęciu.
Kupiłem takie.
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Sty 12, 2010 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 20:16
Ja zrobiłem podobnie,ale dodatkowo potraktowałem sprawę klejem w sztyfcie-takim z elektrycznego pistoletu.Panowie,to trzyma już ponad rok,a kleju nie widać.Takie auto!
Witam jak kupiłem swojego roverka też miałem problem z listwami progowymi zrobiłem jak opisuje wcześniej kolega. Kołki podobne do oryginalnych i klej z pistoletu. Pół roku już trzymają się.
Ja tez wsadziłem tę listwę na inne kołki i jakoś siedzi. Raz zahaczyłem nogą jak wysiadałem i odpadła ale wsadziłem znowu. Trzeba się nauczyć wysiadać nie stawiając nogi na tej listwie i będzie spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum