Wysłany: Sob Sty 16, 2010 21:52 [R214Si] Bollow off
Chciałbym słyszeć tzw. "psst" Posiadam R214 Si i może mi ktoś doradzić czy da się gdzieś to zamontować w tym silniku ? Głównie chodzi mi raczej o jakąś atrapę ... hehe
[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 21:52 ]
Chodzi mi o zamontowanie jakiegoś zaworu spustowego ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 21:55
RATUNKU!!!!!
Kup kolektor, sprężarkę i wydech do 1.8turbo. Idź w nocy do lokomotywowni i załatw syrenę z ET22A. Zimną stronę podepnij do syreny i poczujesz takie psst, że aż się gumofilce napełnią.
P.S.
Bądź poważny.
http://www.google.pl/sear...le&lr=&aq=f&oq=
znam gościa który do astry 1,8 zamontował coś takiego że uruchamiał sobie z kabiny i mu psikało na boki tak jak na NFSie symulował to w ten sposób że dodawał gazu do odcinki potem odpusczał i robił pssssyyyyyttt jednocześnie puszczając proszek z gaśnicy na boki samochodu
Dla mnie to wiocha straszna ale cytując czyjeś tam słowa "o gustach się nie dyskutuje"
Straciłem rachubę ... ale dzięki za poruszenie tematu o dowcipach
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych .
[ Dodano: Nie Sty 17, 2010 10:44 ]
Po prostu chciałem poruszyć temat , bo nie mogę przegadać pewnym "wieśniakom" do łba.
"To daje KM" więc przemilczę
Ja bym swojego R tak nie oszpecił bo na to nie zasługuje !
[ Dodano: Nie Sty 17, 2010 10:45 ]
Powiadają do wszystkiego się da zamontować , ale jaki jest tego cel ... ?
Wydaje mi się że koleś zrobił sobie układ do odsysania spalin, czyli spaliny są wyciągane jak przez odkurzacz. Do tego jest podprowadzony przewód paliwowy i na końcu jest chyba układ dysz, który powoduje ze po naciśnięciu przycisku mamy napalm z rury
Turbina także dodatkowo doprowadza powietrze aby mogło nastąpić spalenie paliwa.
Chodź za długo się nie nacieszy, konstrukcja jest za nisko, najpierw urwie turbinę a potem z przewodu wycieknie mu całe paliwo, które po dotknięciu rozżarzonej części się zapali i będzie leciał na poduszczę ogniowej
jak dla mnie wyglada jak rekuperator spalin, ktory dodatowo odzyskuje cieplo ze spalin w celu...podgrzania kabiny...a moze w bagazniku zamontowal sobie grill, i to sie wlacze gdy wieziemy w bagazniku kielbaski cisnac nad morze:) co by byly juz gotowe jak dojedziemy:D hahaha
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum