Moja wina - sorry za zamieszanie - jakoś wyszedłem z założeia, że te dwa auta różnią się jedynie tym co pod maską i założyłem z góry, że ZT i ZS to tylko różnica diesel oraz benznyna
Faktycznie to różnica, no tak wczoraj na youtube ogldałem chyba filmik ZT a pod maską siedziało V8
Ten na przykład nie ma skrzeli http://allegro.pl/show_item.php?item=931904847 .
Nie ma również nakładek na nadkolach.
Tył też może być różny. Taki jak w tym powyżej, albo z półką, tak jak ma Tomi
Chyba, że był po dzwonie i ma błotniki wstawione takie a nie inne - chyba, że taki jest.
Jest też taki bordowy na allegro z silnikiem (coś kolo 120 koni) i ma te wloty
Zdecydowanie stawiam na wloty, na skórę w środku bez krateczek
Chyba się nie przyzwyczaję do diesla - mój ojciec ma Lagune 1,9 diesel coś koło 125-130 koni - o matko niby sie zbiera bo wiadomo - moment w dieslu wysoki, ale jakoś - jak by się chciało pocisnąć to nie ma jak..obroty się tak szybko kończą, że szok
Skrzela po FL miały tylko niektóre ZS'y, a dokładnie te, których pierwsi właściciele za to zapłacili Wersja 180 miała to chyba w standardzie tak jak i 17" felgi. A MK1 nie zawsze miał ,,krateczkę''
Wracając do zalet:
- REWELACYJNE prowadzenie (jak na FWD),
- bardzo dobra relacja (frajda z jazdy/cena),
- zawieszenie (bardzo twarde i bezawaryjne),
- niska spalanie w porównaniu do osiągów,
- mała awaryjność;
i wad:
- części są drogie jak już się uszkodzi coś typowo od wersji 180.
Przyłączam się do wątku ponieważ też jestem zainteresowany zakupem MG ZS 180 po FL. Obecnie mam ZS 180 2,5 V6 2003 i jest super - zawieszenie, prowadzenie, wygląd ekstra tylko... strasznie się brudzi Wersja po FL ma poszerzone nadkola i te "skrzela" też robią wrażenie. Gdyby ktoś mógł pomóc (pytanie szczególnie do TOMiego) gdzie można kupić taką wersję http://www.autoscout24.pl...id=bqhf43pwsptw ale z kierownicą po "naszej" stronie to byłbym bardzo szczęliwy Pozdrawiam, Michał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum