Proszę o pomoc, czy ktoś posiada namiary na rave do starego mini?(cos rave-podobnego)
Autor
Wiadomość
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 21:45 Rave/ Haynes coś w tym stylu do starego mini
Witam,
Szpreram forum, i pana google ale w moim internecie to jakoś mniej rzeczy jest niz w innych.
Poszukuję coś w stylu rave ale do mini starego, nie mini bmw:-) starego dobrego Mini Jasia Fasoli:-)
Z góry dziękuję za pomoc.
Hvil
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 21:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie zwykliśmy kasować tematów jeśli nie ma ku temu jakichś przyczyn. Uważam, że ten może się również komuś przydać, zresztą można zawsze dodać jakiegoś linka itp. Sam zresztą dodam jeszcze, że manual do Mini dostępny jest na stronie klubowej (niestety tylko dla klubowiczów).
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 22:55
Ja nawet miałem ochotę "członkować" w tym roku ale kurcze zawsze jakoś nie miałem czasu się wziąć za formularz i składkę:-)
maglownicy
jesli mini z serwem to tzw pedal box z przedluzka do serwa ( serwo zostaje w tym samym miejscu )
deski ( jesli jest - jesli zwykle zegary na stelazu to przekrecasz na druga strone po prostu )
linki predkosciomierza
sztywne przewody hamulcowe i sprzeglowy
lampy przod ( wklady - polecam "wesem" dedykowane do skody 105 )
najprostsze na swiecie auto do przerobienia z rhd na lhd - czas pracy okolo 10 h jak ktos wie co robic - same klucze zero spawania i ciecia - wszystkie otwory sa
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 20:14
No wlasnie, ja troche conieco przekladek robilem, i tak mnie korci coby sobie taki ldschoolik dla przyjemnosci przywiezc przy okazji:-) bo na handel to malo hodliwe auto;-) ale dla wlasnego hobby niewielki koszt wyjdzie w zakupie:-)
najgorszym i najdrozszym zlem dla miniakowca jest rdza
buda mimo pozorniej prostej konstrukcji jest praco/czaso/kaso-chlonna w naprawie
a rdzewiec lubi szybko
jesli nie zalezy ci na roczniku to szukaj mini do 92 - zdrowsze blachy ( cos jak z polskimi maluchami ) i nie ma elektroniki tylko gazniki ktore sa banalne w obsludze
aa i bierz 1275 ccm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum