Przeglądnąłem troszkę tematów dot. wymiany paska alternatora, lecz prawie wszystkie dotyczą benzyniaków. Orientuje się ktoś jak to zrobić w dieslu? Obecnie jestem na etapie wykręcania alternatora, miejsca jest tragicznie mało i dlatego zastanawiam się jak jeszcze ugryźć temat...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 21:01
Odciągasz napinacz zrzucasz pasek, a w odwrotnej kolejności zakładasz. Najlepiej poproś kogoś o pomoc bo samemu ciężko to zrobić.
Osobiście z braciszkiem cała operacja wymiany paska zajmuje nam ok. 10min.
Temat do zamknięcia, pasek założony wg instrukcji BRT (przysięgam, że jej za chiny nie mogłem znaleźć). Oczywiście opier.... pomysłodawcę odkręcania alternatora (niby tak się zakładało wcześniej), nie dość że de facto bez sensu to jeszcze 1h do zaręczałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum